U Evrokupu Budućnost, Cedevita Olimpija... ali i pet debitanta

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.06.22. | 13:31

Pozivanjem Pariza i London Lajonsa Evroliga ne odustaje od namere da "osvoji" te gradove

Evroliga je, uz specijalne pozivnice Partizanu i Valensiji za najjače takmičenje, potvrdila i listu od 20 učesnika Evrokupa, na kojoj su dobro poznata imena poput Budućnosti, Cedevite Olimpije, Huventuda.... ali i pet debitanta London Lajons, Pariz, Kluž, Hapoel iz Tel Aviva i ukrajinski Prometej koji će rivale dočekivati u letonskom glavnom gradu Rigi.

Takmičenje će uzeti ekipe iz 12 nacionalnih i jednog regionalnog šampionata, odnosno iz 14 zemalja. Najbrojniji će biti predstavnici Italije - tri kluba - dok će u Evrokupu učestvovati po dva tima iz ABA lige, Španije, Nemačke, Turske i Francuske, a po jednog će imati Izrael, Engleska, Ukrajina, Grčka, Litvanija, Poljska i Rumunija.

Izabrane vesti

Već prvi pogled na listu ukazuje da Evroliga nije odustala od želje da dublje "uđe" na marketinški i finansijski izuzetno moćne teritorije Pariza i Londona, zbog čega je pozvala debitante Pariz koji će zameniti Levaloa i London Lajons. Od jeseni u Evrokupu neće biti Lokomotive Kubanj koja je suspendovana kao i ostali ruski klubovi u Evroligi, zatim Andore koja je ispala iz ACB lige, te Virtusa osvajača Evrokupa i povratnika u Evroligu, kao i nove vlasnike specijalne poziovnice Evrolige Partizana i Valensije.

Lista učesnika Evrokupa u sezoni 2022-2023: Budućnost (ABA / Crna Gora), Cedevita Olimpija (ABA / Slovenija), Trento (Italija), Venecija (Italija), Breša (Italija), Huventud (Španija), Gran Kanarija (Španija), Ulm (Nemačka), Hamburg (Nemačka), Bursa (Turska), Turk telekom Ankara (Turska), Pariz (Francuska), Burg (Francuska), Hapoel Tel Aviv (Izrael), London Lajons (Engleska), Prometej (Ukrajina), Promiteas (Grčka), Lijetkabelis (Litvanija), Šlonsk (Poljska) i Kluž (Rumunija).



tagovi

EvrokupKK Budućnost PodgoricaCedevita Olimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara