Igor Kokoškov (©Star Sport)
Igor Kokoškov (©Star Sport)

Zvanično: Razišli se Kokoškov i Fenerbahče, sledeća stanica - Dalas

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.07.21. | 13:13

Kraj posle godinu dana

Jutros najavljeno, nekoliko sati kasnije ozvaničeno - Igor Kokoškov više nije trener Fenerbahčea!

Fenerbahče je rastanak potvrdio putem saopštenja na zvaničnom klupskom sajtu. Kako je objašnjeno, Igor Kokoškov je lično poslao zahtev klubu da ga pusti da pojača stručni štab Dalas Maveriksa.

Izabrane vesti

“Tokom razgovora s trenerom Kokoškovim, rekao nam je da mu ponuda odgovora zbog porodičnih razloga, ali i zato što želi da se vrati u NBA ligu. Klub mu je ispunio želju i dozvolio mu da se vrati u SAD i pojača Dalas“, stoji u saopštenju.

Sreda, 06.40: (1,85) SAD (hendikep -42,5) Iran (1,85)

Međutim, u nastavku saopštenja Fenerbahče je stao u odbranu svega onog što se radilo i gradilo u pauzi između dve sezone.

“Kao što je poznato, Fenerbahče je započeo izgradnju ekipe za takmičarsku 2021/22 vrlo rano. Dovedena su važna pojačanja i kompletiran je gotovo ceo sastav pre kraja juna. Naš Bord direktora je odlučio da nastavi sa istim stručnim štabom i sledeću sezonu, s obzirom da je treneru Igoru Kokoškovu ugovor isticao na leto 2023. godine. Sve je urađeno po njegovim preferencama, baš kao i početak trening kampa, te prijateljski susreti“.

Sledeća stanica za Igora Kokoškova je - Dalas. Tamo će biti deo stručnog štaba Džejsona Kida, koji je insistirao na dovođenju Kokoškova zbog iskustva u radu s Lukom Dončićem na nivou reprezentacije Slovenije. Kokoškov je u NBA ligi cenjen kao jedan od najboljih pomoćnih trenera i vrsnih stručnjaka. Prvi je Evropljanin kome je dodeljena uloga prvog trenera, ali je njegov boravak u Finiksu tokom sezone 2018/19 trajao svega nekoliko meseci. Franšiza je tada bila u rasulu, bez jasnog plana rada, ali je za manje od dve godine tim iz Arizone postao kandidat za šampionski prsten i nedavno je poražen od Milvokija u velikom finalu.

Kokoškov je u SAD proveo više od 20 godina, a stanovnik je Finiksa, gde mu se nalazi porodica. On je posle neuspeha Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre bio na odmoru sa porodicom, nakratko čak i u Finiksu kako bi razmislio o svemu i doneo konačnu odluku o nastavku karijere, a rezultati su poznati sada. Kokoškov je kao pomoćnik već radio u Detroitu, Finiksu, Klivlendu, Orlandu, Juti i Sakramentu, iz kojeg je prošlog leta stigao u Fenerbahče kao prvi trener. Posle turbulentne sezone po završetku trofejne ere Željka Obradovića u Istanbulu ostao je bez pehara u Evropi, Fener jeste igrao četvrtfinale, ali je poražen od CSKA u tri od maksimalnih pet utakmica.

Posle rastanka s Fenerom sada ostaje da se vidi da li će Kokoškov ostati selektor Srbije. Veliko je pitanje da li će mu Dalas omogućiti da tokom sezone putuje na kvalifikacije za Mundobasket kao što je to činio u Sakramentu dok su na čelu kluba bili Vlade Divac i Peđa Stojaković. Čekamo više informacije iz centrale KSS.



tagovi

Igor KokoškovDalas MaveriksKK Fenerbahče

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara