Miloš Teodosić (Star Sport)
Miloš Teodosić (Star Sport)

Zvezda desetkovana ide u Monako: Sferopulos morao da otpiše petoricu

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.24. | 12:11

Kao ni protiv Bajerna, Miloš Teodosić neće predvoditi napad crveno-belih ni u meču koji bi mogao da dobije epitet istorijskog

Morala je Crvena zvezda pre pet dana na noge minhenskom Bajernu u 27. kolu Evrolige bez Miloša Teodosića i to se debelo osetilo u njenoj igri. Bezidejna napadačka predstava i svega osam asistencija kumovali su 17. porazu crveno-belih u aktuelnoj evroligaškoj sezoni. Još teže biće ekipi Janisa Sferopulosa u sutrašnjem duelu sa Monakom jer u Kneževinu beogradski klub putuje debelo desetkovan.

Ponovo se na čarter let neće ukrcati Miloš Teodosić, ali osim najboljeg košarkaša crveno-belih ove sezone, grčki stručnjak neće moći da računa na još četvoricu košarkaša među kojima su od ranije povređeni Nikola Topić, februarsko pojačanje Trej Tompkins, Dejan Davidovac i Dalibor Ilić.

Izabrane vesti

Topić je zaradio povredu kolena početkom januara u evroligaškom večitom derbiju i povratak na teren mu se prilično odužio. Prema rečima predsednika Zvezde Nebojše Čovića, na terenu bi ponovo trebalo da se nađe krajem marta ili početkom aprila. "Teodosić neće igrati dok ne bude bio potpuno spreman", potvrdio je Sferopulos, dok Tomkins još nije upisao na debitantski nastup za crveno-bele. Kada je reč o Davidovcu, reprezentativac Srbije je postao otac, a Dalibor Ilić ima virus.

Duel sa Monakom na programu je u četvrtak od 19.00, a mogao bi da dobije epitet istorijskog budući da najboljem igraču Kneževa Majku Džejmsu nedostaje još 12 poena da pretekne Vasilisa Spanulisa i postane najbolji strelac u istoriji Evrolige.

Crveno-beli će pokušati da protiv apsolutnog favorita i svog bivšeg trenera Saše Obradovića prekidu seriju od tri uzastopna evroligaška poraza, ali sa ovoliko izostanaka, to deluje kao nemoguća misija.


tagovi

Miloš Teodosić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara