Zvezda: Dožai je odogovoran za sve što se bude dešavalo u finalu; Komesar pisao Vojinoviću: Ovo ide prema pozivu na javni linč

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.06.23. | 20:45

Crveno-beli nezadovoljni što nema srpskih arbitara na listi delegiranih za prve tri utakmice finalne serije ABA lige

Crvena zvezda smatra da Srđan Dožai ima apsolutnu odgovornost za sve što se eventualno bude dešavalo u finalu ABA lige, odnosno ukoliko ne bude imala ravnopravan tretman i suđenje u predstojećim mečevima.

Crveno-beli su izrazili nezadovoljstvo što među delegiranim arbitrima za prva tri meča u seriji nema sudija iz Srbije, iako kažu da su neki od njih javno izrazili spremnost da sude u finalu.

Izabrane vesti

Dopis crveno-belih prenosimo u celosti:

"Poštovani gospodine Dožai, KK Crvena zvezda neprijatno je iznenađen izborom sudija za prve tri utakmice finalne serije plej-ofa ABA lige na kojoj nema nijednog sudije iz Republike Srbije i pored činjenice da u finalu igraju dva kluba iz te zemlje.

Nije nam jasan vaš izbor, posebno zbog svih upozorenja koje smo vam slali, čak i putem zvanučnih saopštenja i nepobitne činjenice da smo u prošlosti bili oštećeni na nekolicini utakmica na kojima su sudile sudije iz Republike Slobenije (sa čime ste vi u nekoliko navrata bili saglasni).

Posebno nam nije jasno zašto na listi nema nekolicine sudija na spisku 20 najboljih sudija nakon regularnog dela sezone ABA lige, a među kojma su i sudije iz Srbije koje su i javno izrazile spremnost da sude u finalu.

Ukoliko moramo da vas podsetimo na vaš spisak (koji ste napravili zajedno sa predsednikom sudijske komisije Sašom Maričićem) na njemu se između ostalog nalaze i Stefan Ćalić, Milivoje Jovčić, Uroš Nikolić, Uroš Oberknežević, Ilija Belošević i Marko Juras!

Ne smatramo mudrim zbog svega navedenog i nije nam jasno zbog čega ste ignorisali srpske sudije za ovo finale, posebno što su pojedini od njih (izuzev Ilije Beloševića koji je povređen) izrazli čak i javno spremnost da sude finale utakmice?

Da zaključimo, ovakvim vašim izborom KK Crvena zvezda smatra da je svaka odgovornost što se bude dešavalo u finalu sada na vama, ukoliko naš klub ne bude imao ravnopravan tretman (suđenje) i uslove da se normalno bori za trofej!

Srdačan pozdrav", stoji u dopisu koji je potpisao direktor crveno-belih Nemanja Vasiljević.

Komesar sa suđenje potom uputio dopis direktoru takmičenja Miliji Vojinoviću, u kojem se požalio na pritisak koji se vrši na njega i poručio da sve već polako ide prema pozivu na javni linč.

"Izuzetno sam iznenađen i žalostan povodom današenjeg dopisa KK Crvena zvezda i njihovom obraćanju meni kao Komesaru za delegiranje sudija ABA lige u vezi nominovanja sudija za prve tru utakmice finala plej-ofa ABA lige u sezoni 2022/23, pa vas molim da me zaštitite od njihovih netačnih navoda, jer ovo je isključivo pritisak na mene kao Komesara za delegiranje sudija i već polako ide prema pozivu za javni linč".

Ne želim da se spuštam na ničiji nivo komunikacije koji nije fer i sportskom tonu, pogotovo ne na način da se u ovoj Ligi broje krvna zrnca, jer se ova naša ABA liga gradila i izgradila na način da se nikad nije gledalo ništa drugo osim kvaliteta.

U svom poslu od prvog dana isključivo se bavim regularnošću ABA lige, takmičenja na način da se najbolje sudije nominiraju (ukoliko su na raspolaganju) i da što bolje odsude svoje utakmice.

Na temelju toga sam i delegirao sudije za prve tri utakmice finalne serije ABA lige plej-ofa, jer mi trenutno od izabranih, boljih nemamo. U vezi sa linkom koji su mi dostavili, ne zanima me šta pišu novine, portali i slično, nego isključivo ono što posedujem, a to su pismeni dopisi četvorice srpskih sudija sa njihovim otkazima i to Belošević, Jovčić, Nikolić i Obrknežević koje vam u ovom “mail-u dostavljam.

Da ne bi bilo zabune, njihovim otkazima meni se napravio najveći problem kod nominacija jer su mi oni svojim otkazima smanjili broj najboljih sudija, koji je trebalo da budu delegirani za utakmice finala plej-ofa ABA. Za kraj, u svome radu sve što radim i što sam do današnjeg dana radio isključivo je u skladu poštovanja internih akata (bylaws) i Pravilnika o radu sudijskog odeljenja ABA lige", stoji u dopisu Srđana Dožaija.

SPISAK DELEGIRANIH SUDIJA ZA PRVE TRI UTAKMICE FINALE:

1. meč, 13. jun, 20.00: Saša Pukl (Slovenija), Josip Radojković (Hrvatska), Milan Nedović (Slovenija)

2. meč, 15. jun, 20.00: Matej Boltauzer (Slovenija), Miloš Koljenšić (Crna Gora), Sašo Petek (Slovenija)

3. meč, 18. jun, 20.30: Damir Javor (Slovenija), Tomislav Hordov (Hrvatska), Luka Kardum (Hrvatska)


tagovi

Milija VojinovićNemanja Vasiljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara