Zvezda ignoriše Bokanov poziv: To nije skupština ABA lige, to je sastanak

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 12:32

Crveno-beli navode da prvi čovek Budućnosti uzurpira funkciju predsednika regionalnog šampionata i da bi pomenuti događaj mogao da ima nesagledive posledice po takmičenje

Predsednik Budućnosti Dragan Bokan sazvao je skupštinu ABA lige za 2. april, međutim, predstavnici Crvene zvezde neće se pojaviti, kako su naveli "na sastanku, odnosno takozvanoj skupština ABA lige, jer je sazvana od strane neovlašćenog lica".

Izabrane vesti

"Na radnom sastanku ABA lige 19. novembra 2020. Dragan Bokan je dobio ovlašćenje da tačno 15. decembra 2020. zakaže skupštinu samo sa jednom tačkom dnevnog reda - preoblikovanja JTD u DOO, i ništa više od toga", obrazlaže Zvezda u saopštenju zbog čega smatra da prvi čovek Budućnosti nije osoba koja ima pravo da sazove sednicu najvišeg tela regionalnog takmičenja.

Istovremeno zahteva da se funkcionisanje ABA liga vrati u legalne okvire.

"ABA liga, koja je vlasništvo klubova trenutno pod važećim ugovorima nema nijedno telo, niti funkcionera lige, počevši od direktora i sportskog direktora koji ulažu velike napore da održe integritet i regularnost takmičenja. ABA liga u vreme pandemije nema ni usvojen kovid protokol zbog čega su i kalendar lige i odigravnje završnice sezone dovedeno u pitanje. Zbog svega navedenog ovo sazivanje takozvane skupštine od strane neovlašćenog lica koje se lažno predstavlja i uzurpira funkciju predsednika lige, u suprotnosti sa odredbama Društvenog ugovora, vidimo kao još jedan korak ka rušenju Lige koja se već zbog niza nelegalnih poteza nalazi u vrlo teškoj situaciji."

Zvezda navodi da ABA liga ima svoje predsedništvo, kao jedino nadležno telo.

"Odazivanjem na najavljeni sastanak klub bi postao saučesnik u direktnom kršenju Društvenog ugovora ABA lige jtd u kome se jasno navodi da skupštinu saziva predsednik ABA lige, a Bokan nije njen predsednik, kao i da Liga ima predsednika i dva potpredsednika, a Bokan nije niti jedno od ta tri lica."

Zbog svega toga, crveno-beli najavljeni sastank smatraju "izuzetno štetnim za sve klubove koji su učesnici i vlasnici ABA lige i da bi mogao da donese nesagledive posledice po takmičenje".

"Sve odluke donete na sastanku u Zagrebu smatraćemo nelegalnim i neobavezujućim, a kao odgovoran klub nastavićemo da se borimo za postojanje i razvoj ABA lige isključivo kroz nadležne institucije i legalne tokove, ne kroz sazivanje nelegalnih sastanaka, saopštenja raznih nepostojećih sudijskih udruženja i iznošenje raznih dezinformacija samo sa ciljem da se sportska i košarkaška javnost u regionu dovede u još veću zabludu. Konačno, zakazivanje bilo kakvog sastanka fizičkim prisustvom (i uz ograničavanje na po jednog predstavnika kluba) u vreme pandemije smatramo izuzetno neozbiljnim i neodgovornim, ali i taj čin je pokazatelj kako regionalno takmičenje funkcioniše ove sezone, uz grube pokušaje pojedinaca da privatizuju Ligu, koja je u vlasništvu svih klubova", stoji u saopštenju Zvezde.


tagovi

Skupština ABA ligeABA ligaKK Crvena zvezdaDragan Bokan

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara