(© MN Press)
(© MN Press)

Zvezda se zvanično rastala sa Nejpirom: Imao je klauzulu samo za Milano

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.12.23. | 11:47

„Nećemo primoravati nikog da ostane ko ne oseća pripadnost timu“, poručuju sa Malog Kalemegdana

Završena je jedna od najvećih saga u novijoj istoriji Crvene zvezde. Znalo se da odlazi Šabaz Nejpir, postalo je jasno i da će u Olimpiju iz Milana, samo se čekao model rastanka sa aktuelnim prvakom Srbije.

Usledio je u sredu, kako navodi klub sa Malog Kalemgdana, čime je američkom pleju otvoren put da se vrati u Italiju. Sve pošto nije u crveno-belom dresu pružio ništa od očekivanog. Ni kod prethodnog trenera Duška Ivanovića, ni kod sadašnjeg Janisa Sferopulosa, sa kojim je ušao u otvoren konflikt na dan susreta sa Real Madridom.

Izabrane vesti

Zato su crvreno-beli rešili da se u kratkom saopštenju obrate javnosti kako kažu „u cilju sprečavanja objavljivanja daljih spekulacija i brojnih neistina“.

Šabaz Nejpir zatražio je 18. decembra da napusti naš klub i o tome je obavestio prvog trenera Sferopulosa, koji je javnost u dva navrata u kratkom vremenskom periodu transparentno obaveštavao o ovom slučaju. Pošto je politika kluba da nikoga ko sebe ne vidi kao deo kluba i ne oseća pripadnost timu, neće primoravati da bude deo nečega protiv svoje volje, Crvena zvezda je postigla sporazumni raskid ugovora sa Nejpirom u kome je jasno ugrađena klauzula, po kome igrač može da nastupa samo u Olimpiji iz Milana“, dodala je Zvezda, uz napomenu da je u sredu potpisan sporazumni raskid, uz saglasnost obe strane.


 


tagovi

Šabaz NejpirŠabaz NepijerKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara