Zvezda surovo overila prvo mesto

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.02.19. | 20:41

Crveno-beli će imati prednost domaćeg terena u polufinalu ABA lige, sada je to i matematički gotova priča - 90:57 u Baru

Ako je i bilo dileme - više je nema. Crvena zvezda će sa prve pozicije dočekati polufinale ABA lige i imaće prednost domaćeg terena u plej-ofu. Sada je to i definitivno jasno posle trijumfa crveno-belih nad Mornarom u Topolici rezultatom 90:57. Praktično je pitanje pobednika bila rešeno već posle pet minuta igre, a sve do kraja je bilo čisto pokazivanje snage u duelu u kom Mornar zaista nije mogao da parira crveno-belima ni u jednom parametru igre. Surovo izdanje Zvezde u Baru, pravi način da se najavi Kup Radivoja Koraća (od 14. februara u Nišu).

Dejan Davidovac je dobio priliku ponovo da igra na poziciji plejmejkera pored Džoa Reglanda i to je dobro funkcionisalo. Takođe, i Majk Cirbes je dobio malo veću minutažu, mada su i Ristić i Odžo odradili dobar posao. Filip Čović nije bio u 12. Najefikasniji u pobedi ekipe Milana Tomića bili su Bili Beron (14p), Ognjen Dobrić (13p) i Dušan Ristić (11p). Dodajmo i da Stratos Perperoglu nije nastupio na ovom meču zbog problema sa leđima.

Izabrane vesti

Zvezda sada ima 18 pobeda i jedan poraz, pa čak da ili Budućnost ili Cedevita dobiju sve četiri utakmice do kraja najviše mogu do brojke od 17 pobeda jer i jedni i drugi trenutno imaju skor 13-5. Dakle, Zvezda je sigurna na prvoj poziciji.

Crvena zvezda je dominantno ušla u utakmicu i otvorila je sa serijom od 17:2. Tako su crveno-beli već posle prvih pet minuta igre mogli da računaju na dvocifrenu prednost, a kada je tako onda je mnogo lakše igrati.

Koliko je Zvezda bila dominantna od samog  starta utakmice govori činjenica da je Mornar posle prvih 10 minuta dao 14 poena, a posle sedam i po minuta dao je samo četiri poena. Bio je to hladan tuš u Topolici za navijače Mornara usled dobre igre Berona i Reglanda, a da utakmica suštinski nije ni počela. Sve je ukazivalo da crveno-beli ne bi trebalo da imaju problema u Crnoj Gori.

U sastavu crveno-belih nije bilo Filipa Čovića, a na poziciji jedan Davidovac je menjao Reglanda. To je očigledna promena u odnosu na dosadašnji deo sezone. Iako je Tomić na startu sezone rekao da ne vidi Davidovca na pleju, sada Zvezda sa njim na toj poziciji dobija novu dimenziju.

Beogradski tim se jasno postavio kao glavni, vodio je ritam utakmice, što igrom unutra preko Ristića, što šutevima, recimo Dobrića. Šansu u završnici prvog dela dobio je i Majk Cirbes koji se Tomiću odužio s nekoliko dobrih poteza. Sve je to bilo dovoljno za prednost Zvezde na poluvremenu od 50:26. Na kecu se oprobao i Nemanja Nenadić.

Brzo je gostujući tim počeo da diže prednost, nešto slično se dešavalo kao i na startu utakmice, crveno-beli su jednostavno igrali veoma dobru odbranu, sa širokom rotacijom i mnogo igrača u igri. Tempo defanzive je bio toliko dobar da je Zvezda stigla do prednosti od 60:30.

Realno je preostali deo utakmice bio revijalne prirode. Zvezda je bila dominantna od prvog do poslednjeg momenta.

ABA LIGA: Mornar - Crvena zvezda 57:90 (14:25, 12:25, 19:30, 12:10)

Dvorana Topolica
Sudije: Tomislav Hordov, Josip Radojković, Gordan Terlević

MORNAR: Najt 10, Mićović 15, Mijović 2, Mugoša, Drenovac, Pavić 4, Vujošević 2, Voler 9, Sane, Vranješ 11, Rebić, Luković 4

CRVENA ZVEZDA: Regland 6, Radanov, Kešelj 9, Davidovac 5, Nenadić 2, Faje 3, Beron 14, Dobrić 13, Ristić 11, Simanić 9, Cirbes 8, Odžo 10


tagovi

Dejan DavidovacBili BeronDžo Regland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara