(©Starsport)
(©Starsport)

Zvezdu u subotu čeka još jedan derbi: Sve je lakše kada se pobeđuje

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.01.24. | 18:22

Crveno-beli u Ljubljani igraju protiv Cedevita Olimpije utakmicu 15. kola ABA lige

Veliku pobedu ostvarili su košarkaši Crvene zvezde u četvrtak protiv Partizan Mozzart Beta u evroligaškom okršaju (88:72), a već sutra ih čeka novi derbi. Ovaj put u ABA ligi protiv Cedevite Olimpije koja deli drugo mesto sa crno-belima. Utakmica se igra u Ljubljani, s početkom u 17 časova.

Crveno-beli će u Sloveniji biti bez mladog Nikole Topića koji će zbog povrede kolena morati da pauzira četiri do šest nedelja. Sa ekipom neće biti ni Luka Mitrović, ali hoće Džoel Bolomboj. Povreda je prsta je već sanirana i rusko-američki košarkaš rođen u Ukrajini neće morati da pauzira kao što se u prvi mah mislilo.

Izabrane vesti

Bez obzirana na povrede i fizički i emotivno naporan meč sa najvećim rivalom u četvrtak, Janis Sferopulos očekuje da njegov tim u dvorani Tivoli bude na visini zadatka i upiše novu pobedu u regionalnom takmičenju.

"Cedevita Olimpija je ekipa koja je trenutno druga na tabeli ABA lige, doživeli su samo jedan poraz na svom parketu i sa naše strane moramo biti spremni za vrlo tešku utakmicu. To znači da moramo biti spremni da i psihički, ali i fizički igramo dobru košarku na obe strane terena", izjavio je Zvezdin trener.

Slično razmišlja i Dejan Davidovac.

"Bez obzira što je jučerašnja utakmica donela pražnjenje u svakom smislu i fizički i psihički, sve je lakše kada se pobeđuje. Očekuje nas vrlo zahtevna i teška utakmica u Ljubljani protiv ekipe koja u ABA ligi pokazuje svoj kvalitet. Nemamo mnogo vremena da se spremimo za ovaj meč, ali dovoljno da se osvežimo i spremni dočekamo derbi kola u ABA ligi“, rekao je krilni košarkaš crveno-belih.

Gostovanjem u Ljubljani Crvena zvezda započinje mini-turneju, pošto će potom i dve utakmice Evrolige igrati na strani: protiv Asvela 9. januara i Olimpije Milano dva dana kasnije.



tagovi

KK Crvena zvezdaDejan DavidovacJanis SferopulosABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara