Foto: Starport
Foto: Starport

Zvezdin izveštaj iz ambulante: Topić na dužoj pauzi, Bolomboj i Mitrović uskoro na terenu

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.01.24. | 14:23

Mladi bek će morati da provede nekoliko nedelja van stroja

Savladala je Crvena zvezda u večitom derbiju Partizan Mozzart Beta, ali su se tokom meča povredili Nikola Topić i Džoel Bolomboj. Sada su stigle i prve informacije o stepenu povreda, a deblji kraj je izvukao mladi plejmejker.

Kako se navodi u saopštenju sa Malog Kalemegdana, Topić će zbog povrede kolena morati da provede van stroja četiri do šest nedelja, dok kod Bolomboja nije došlo do preloma prsta leve ruke, povreda mu je već sanirana i putovaće sa ekipom za Ljubljanu. Takođe, Luka Mitrović nastavlja oporavak i prema izveštaju Zvezde, uskoro se očekuje ponovo na terenu.

Izabrane vesti

Šteta za povredu talentovanog plejmejkera. Odigrao je tek tri utakmice po povratku na Mali Kalemegdan, ostavio sasvim dobar utisak i jasno je bilo da može da igra samo bolje u nastavku sezone. Ipak, sada će provesti skoro mesec dana van stroja, što je značajan period za timove koji se takmiče u Evroligi. U najboljem slučaju bi tako na teren mogao da se vrati početkom februara, a u lošijoj varijati sredinom. Ako bi proveo šest sedmica van stroja, prvi naredni meč u Evroligi bi odigrao tek 1. marta (protiv Bajerna), s obzirom da posle 10. februara sledi pauza zbog nacionalnih kupova i FIBA prozora za reprezentacije.

Crveno-beli će do kraja meseca igrati protiv Asvela, Olimpije Milano i Albe na strani, dok će dočekati Baskoniju i Valensiju u Evroligi. Kada je u pitanju regionalno prvenstvo, posle gostovanja u Ljubljani, ekipa Janisa Sferopulosa će dočekati Borac Mozzart, potom FMP i onda ponovo Partizan Mozzart Bet. Prvi meč u februaru Zvezda će odigrati protiv Barselone u Štark Areni (02/02, 20.00).

Loša vest za Sferopulosa, koji je od starta verovao mladom Topiću. Talentovani plejmejker je pokazao da može da pomogne i rastereti Miloša Teodosića, ali Zvezda će sada ponovo imati dva plejmejkera u rotaciji... Dobro je što će grčki stručnjak uskoro imati kompletnu centarsku liniju na raspolaganju, ostaje da se vidi da li već u Ljubljani.

"Cedevita Olimpija je ekipa koja je trenutno druga na tabeli ABA lige, doživeli su samo jedan poraz na svom parketu, i sa naše strane moramo biti spremni za vrlo tešku utakmicu. To znači da moramo biti spremni da i psihički ali i fizički igramo dobru košarku na obe strane terena", rekao je trener Zvezde pred gostovanje u Stožicama.

Svestan je i Dejan Davidovac koliko je susret protiv Cedevite Olimpije bitan, a na oprez poziva činjenica da je slovenački šampion promenio trenera, te treba očekivati reakciju ekipe.

"Bez obzira što je jučerašnja utakmica donela pražnjenje u svakom smislu i fizički i psihički, sve je lakše kada se pobeđuje. Očekuje nas vrlo zahtevna i teška utakmica u Ljubljani protiv ekipe koja u ABA ligi pokazuje svoj kvalitet. Nemamo mnogo vremena da se spremimo za ovaj meč, ali dovoljno da se osvežimo i spremni dočekamo derbi kola u ABA ligi“, dodao je krilni košarkaš crveno-belih.


tagovi

KK Crvena zvezdaNikola TopićDžoel BolombojLuka Mitrović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara