(©Reuters)
(©Reuters)

Bejlor u finalu fajnal-fora prvi put posle 73 godine

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.04.21. | 02:29

Hjuston stao već u prvom delu susreta , Medvedi na korak od prvog trofeja u NCAA

Bejlor Bersi su se rutinskom pobedom (78:59) nad Hjuston Kuguarsima plasirali u finale NCAA fajnal fora i zakazali duel za prvi trofej u klupskoj istoriji sa Gonzagom.

Raspoloženi košarkaši Bejlora prilično rano su se odvojili na 20 poena prednosti i potom uz blage oscilacije uspevali da održe ubedljivo vođstvo do kraja duela.

Izabrane vesti

Tokom prvog poluvremena posao Bersima poušao je da oteža Markus Saser koji je do odlaska na odmor postigao 17 od 20 poena za Hjuston, ali tek tri poena saigrača predstavljala su učinak daleko i od skromnog pa je Bejlor na pauzu otišao sa plus 25.

Posao Pumama dodatno je otežao veoma raspoloženi Džared Batler koji je predvodio svoj tim sa 17 poena, uz odličan za tri i četiri pogotka iz pet pokušaja. Pored inspirisanog plejmejkera vrlo dobro veče imao je i Mičel koji je ostvario dabl-dabl sa 12 poena i 11 asistencija, dok su dvocifren broj poena postigli i Majer (12), Tig i Čamva Čačua (po 11).

Na drugoj strani, pored već pomenutog Sasera koji je duel završio sa 20 poena, solidno veče imao je Grajms sa 13 poena, a za iole neizvesnosti Hjustonu je nedostajao konkretniji učinak Džaroa koji je bio daleko od prosečnog učinka u aktuelnoj sezoni postigavši tek šest poena uz samo dva skoka i jednu asistenciju.

Rutinska pobeda je Bejloru donela tek drugo finale u klupskoj istoriji i priliku da popravi učinak iz daleke 1948. godine kada su završili kao vicešampioni. Rival u borbi za prvi trofej u klupskoj istoriji biće im Gonzaga, klub bez poraza u aktuelnoj sezoni. Sa druge strane Hjuston je vrlo bledim izdanjem stavio tačku na prvi fajnal-for još od 1984. godine.

NCAA FAJNAL FOR

POLUFINALE

Bejlor - Hjuston 78:59

/Batler 17 - Saser 20/

Gonzaga - UCLA 93:90

/Tim 25 - Jauzang 29/

FINALE

Utorak 03.00


tagovi

NCAA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara