Bogdan Bogdanović (©Mozzart Sport)
Bogdan Bogdanović (©Mozzart Sport)

Bogdan od srca: I ja sam čovek, je**ga! Ne znam šta mi bi protiv Italije, ovo smo zaslužili

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.09.23. | 13:47

"Osećaj je sjajan. Želeo bih da kažem nešto što se desilo jutros. Naš saigrač Boriša Simanić nam je dao neverovatnu energiju. Bilo smo jako nervozni juče, ja posebno jer sam kao mlađi stalno gubio od Litvanije. Video sam poruku od Boriše jutros i odmah me digao. Ujedinio nas je, on je sjajan čovek", kaže kapiten Srbije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Kada nam je bio najpotrebniji, bio je pravi! Bogdan Bogdanović je postao najbolja verzija sebe kada obuče dres sa državnim grbom i odveo nas u novo polufinale. Posle devet godina ponovo smo među četiri najbolja na Mundobasketu, a posle šest uopšte. I oba puta je naša prva figura bio Bogdan Bogdanović.

Izabrane vesti

Košarkaški bogovi bili su nam danas naklonjeni, a posebno na kapitena Srbije koji je posle slabe utakmice sa Italijom morao da dobije šansu da se izdigne.

"Ne biram utakmice kada ću da odigram dobro ili loše. Dešava mi se, j**iga", zastao je na trenutak Bogdanović i sve nasmejao, pa nasavio:

"I ja sam čovek. Nisam namerno promašivao ili razmišljao da će Ameri da izgube od Litvanije... Ne znam šta mi se desilo taj dan. Ja sam za svaki šut mislio da ulazi, išla je lopta pravo i mislio sam: 'Evo je, to je ta'. Pričao sam sa Jovketom, u NBA ligi sam imao tu ulogu, kada vodimo 15-16 razlike, da ubacim još dve trojke i onda smo na 21, da gazimo dalje. I gotovo. Međutim, nije bilo tako. Kada je bilo 15-16 razlike promašio sam dve trojke i okrenula se utakmica. Ali to je tako. Možda smo negde zaslužili tu nesreću ili sreću, ne znam kako da nazovem to", završio je Bogdanović.

Kakav je osećaj posle ove pobede?

"Osećaj je sjajan. Želeo bih da kažem nešto što se desilo jutros. Naš saigrač Boriša Simanić nam je dao neverovatnu energiju. Bilo smo jako nervozni juče, ja posebno jer sam kao mlađi stalno gubio od Litvanije. Video sam poruku od Boriše jutros i odmah me digao. Ujedinio nas je, on je sjajan čovek. U takvom trenutku on je razmišljao o nama i želeo kako da nam pruži podršku. Nama je ovo mnogo važno, za nas i našu zemlju. Jako smo srećni što smo ovde i što smo spremni da se takmičimo".

Danas si bio pravi lider na parketu...

"Ne znam ponekad kako da se ponašam, mnogo emocija. Mnogo igrača bili su lideri reprezentacijie. Mi kao igrači smo svi jednak. Možda sam rekao nešto Guduri što mu je pomoglo da se podigne. Ne znam šta sam rekao, iskreno. Svakako, osećaj je sjajan. Igram košarku instiktom, nekada sam lud i šutiram previše, ali to sam ja. Večeras sam se nadao da ću igrati ovako, da će ovako biti do kraja turnira. Sviđa mi se kako sam igrao, ali mogu uvek bolje, neke stvari sam brzao. Pogledaću snimak, oporaviću se i potrudiću se da budem još bolje"..

Nema mnogo vremena za slavlje, mada ćete po prvi put imati dva dana pauze...

"Tako funkcioniše turnir. Ne možemo da slavimo mnogo, moramo već posle večeras da se regrupišemo, pogledamo meč Slovenije i Kanade i počeno sa pripremama. Moramo da se spremamo i oporavimo što bolje. Razlika možda jeste skoro 20 poena, ali na kraju smo dali više od 300 posto".

Kako je na vas uticala Simanićeva poruka i sve što se desilo prethodnih dana sa njim?

"Mi smo čudan karakter, ne tražimo alibi čak ni u tim situacijama koje su jako teške. Dok smo u hotelu pričamo o tome kako je Boriša, kako se sve desilo... Ali, kada dođu trening i utakmica, trudimo se da pričamo samo o rivalu. Sa njegovom porukom i stabilnošću dao nam je dodatnu energiju".

Koliko je važno što smo ponovo u polufinalu Mundobasketa?

"Ne znam još koliko znači. To ćemo posle prvenstva, kada malo odleži. To je bolje Karija da pitate, on je više puta bio tu".



tagovi

Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija SrbijeBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara