Bogdan+Jang 1/20 iz igre, Majami pregazio Hokse kao od šale

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.04.22. | 21:28

Lider Istoka poveo 1:0 u plej-of seriji

U plej inu bio je na visini zadatka, čak se može reći jedan od najzaslužnijih za pobede nad Šarlotom i Klivlendom, međutim na premijeri u plej-ofa utopio se u sivilo čitavog tima. Bogdan Bogdanović pružio je jednu od najslabijih partija ove sezone u porazu Atlante od Majamija - 115:91.

Srpski reprezentativac na terenu proveo blizu 26 minuta, osam puta šutirao iz igre i svih osam puta promašio?! Pola od tih pokušaja bilo je za tri poena. Bogdan je utakmicu završio sa šest poena na kontu, pošto je tri puta odlazio na liniju slobodnih bacanja i bio maksimalan - 6/6. Uz to, upisao je tri skoka, dve asistencije i isto toliko izgubljenih lopti.

Izabrane vesti

Nikakve šanse Hoksi nisu imali na Floridi. Već u prvoj četvrtini Majami je išao do plus 10, u drugoj duplirao razliku (59:38), nakon čega je postalo jasno da gosti pre svega energetski ne mogu da pariraju. Ovo negde i ne treba čudi. Lider Istočne konferencije prethodnih dana je odmarao, dok je Atlanti večerašnji meč bio treći u poslednja četiri dana.

Majami je bio neuporedivo čvršći u odbrani, raznovrsniji u napadu i s daleko boljim procentima šuta, pogotovo za tri poena. Sjajni Dankan Robinson, jedan od najboljih trojkaša današnjice, ispalio je devet trojki i pogodio osam, dok Pi Džej Taker nije promašio nijednu - 4/4. Ceo tim bio je blizu 50 odsto van linije 7,24.

Robinson je ukupno ubacio 27 poena što mu je donelo epitet igrača utakmice. Džimi Batler dodao je 21, Taker 16, Kajl Lauri 10.

U poraženom sastavu prelazne ocene samo za Danila Galinarija (17 poena) i Deandre Hantera (14). Pored našeg Bogdanovića potpuno je podbacio i najbolji igrač Hoksa Tre Jang (8). On je iz igre šutirao 1/12, za tri poena 0/7.


tagovi

NBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara