Bogdan Bogdanović (© MN Press)
Bogdan Bogdanović (© MN Press)

Bogdanović: Sve je kako treba u ovom trenutku

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 00:52

Utisci košarkaša Srbije posle poraza od Italije na pripremnom meču u Atini

Četiri pripremne utakmice i tri pobede. To je trenutni bilans košarkaša Srbije na pripremama za Mundobasket. Posle pobeda nad BiH i Poljskom u utakmicama koje su bile zatvorene za javnost, stigle su i zvanične provere u OAKA areni. Savladana je Grčka u Atini, ali u sredu uveče Italijani su nam naneli prvi poraz iako smo imali 17 poena prednosti u prvoj deonici i šut za pobedu koji je promašio Bogdan Bogdanović. Ipak, kapiten nije delovao zabrinuto. Uostalom ovo je period kada se tim još uvek uigrava, rezultati su u drugom planu.

Izabrane vesti

"Zadovoljan sam sa saigračima i svima gde smo i kako smo što se tiče kondicije i mentalne pripreme, biće to dobro. Sve izgleda kako treba u ovom trenutku", rekao je Bogdanović za Sportal.

Italijani su evidentno bili odmorniji za meč u sredu uveče.

"Nismo mi ti koji tražimo izogovore. Bila je zabavna utakmica, morali smo bolje uodbrani, a i promašili smo neke šuteve", dodao je Bogdanović.

Jedan od igrača koji se bori za svoje mesto je Nikola Jović. Član Majamija za sada se pokazao u sjajnom svetlu.

"Pokušava da pronađem svoju ulogu. Nisam igrač koji će da uzme loptu i radi sve. Samo dajem sve od sebe. Kada mi ne ide u napadu, pokušavam u odbrani. Žao mi je što nismo pobedili Italiji, ali biće sve to dobro".


Za razliku od Jovića koji je novajlija, status veterana ima Marko Gudurić koji se nada da će biti prilike za revanš protiv Italije, ali na Mundobasketu gde bi mogli da se sastanemo u nokaut fazi.

"Prava provera, nadam se da ćemo se sresti sa Italijanima u nekom momentu na šampionatu. Bili smo malo umorni, jako se treniralo ovih dana, videlo se to u drugom poluvremenu. Poslužiće ovo kao dobar trening. Da napravimo i sastanak da vidimo šta da unapredimo", rekao je Gudurić.




tagovi

Bogdan Bogdanovićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara