Entoni Dejvis (©Reuters)
Entoni Dejvis (©Reuters)

Dejvis prelomio: Izlazi na tržište, ali ostaje u Lejkersima za 32.700.000 dolara u prvoj godini

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.10.20. | 19:32

Briga manje za upravu Lejkersa

Veliko slavlje Lejkersa posle osvajanja 17. šampionske titule nakratko je prekinula vest da bi Entoni Dejvis mogao da napusti redove Jezerdžija već ovog leta i na drugom mestu potraži sreću, ali ubrzo je stiglo olakšanje za celu upravu novog prvaka NBA lige – Obrva ostaje na mestu uspeha!

Više merodavnih izvora potvrdilo je priču da će dugajlija iz Čikaga ostati u Lejkersima i narednih godina, pošto je spreman da uđe u završne pregovore kako bi potpisao novi ugovor i tako stavio tačku na sve trenutne spekulacije o mogućem odlasku. Činjenica je da je Dejvis sam izjavio da “nije siguran da li će ostati u Lejkersima“ što je uzburkalo strasti u ljubičastom delu Los Anđelesa, ali je u međuvremenu doneo konačnu odluku koja glasi – izaći će na tržište kao slobodan igrač, ali će ostati noseća sila Lejkersa zajedno sa Lebronom Džejmsom.

Izabrane vesti

Dejvis je po završetku ove sezone sada u poziciji da ima opciju produžetka ugovora na još godinu dana za 28.751.775 dolara, što je neznatno više od 27.093.019 dolara koliko je dobio u ovoj, šampionskoj godini. E sad, ako odbije pomenutu opciju i ispregovara novi ugovor, Obrva će dobiti i znatno veću platu. Odnosno 32.700.000 dolara u prvoj od četiri godine, s tim što će plata progresivno rasti kako vreme bude prolazilo. Naravno, sve to pod uslovom da klupski limit za plate ostane 109.100.000 dolara. To znači da će Dejvisova plata za četiri sezone biti minimum 130.800.000 dolara, ako pogledamo da će 32.700.000 dolara biti donja granica njegovih godišnjih primanja.

Odluku da ostane u Lejkersima Dejvis je bazirao na tome da održi partnerstvo koje je stvorio sa Lebronom Džejmsom, a koje je posebno ishvalio legendarni Medžik Džonson rečima da se Obrva i Kralj “međusobno dopunjuju“ u smislu sveukupnog kvaliteta. Lebron Džejms sa Lejkersima ima važeći ugovor do leta 2023. godine, s tim što četvorostruki MVP finala zasad pokazuje da je apsolutno spreman da najjaču ligu na svetu igra i posle tog perioda.

Entoni Dejvis je plej-of završio sa 27,7 poena (57,1% iz igre), 9,7 skokova, 3,5 asistencija, 1,2 ukradene lopte i 1,4 blokade.



tagovi

Entoni DejvisLos Anđeles Lejkers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara