Zek Ledej (© Star sport)
Zek Ledej (© Star sport)

Francuzi nisu imali šta da traže u Beogradu: Rastrčani Partizan zakucavao i lagano slavio sa plus 15

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.03.22. | 22:08

U 15. kolu Evrokupa crno-beli su došli do vrlo bitne pobede s kojom su praktično osigurali drugo mesto na tabeli grupe A

 Dovoljno vremena za pripremu, spreman roster, koncentracija na nivou, pune tribine u dvorani "Aleksandar Nikolić", kada sve ovo imaju igrači Partizana, onda je malo ko u Evrokupu u stanju da isparira četi trenera Željka Obradovića. Dovoljno je samo da pitate košarkaše Metropolitana kako su se proveli u Beogradu. Put Francuske se vraćaju sa minusom od 15 poena pošto je na semaforu stajalo 87:72. Ono što je najbitnije za klub iz Humske je činjenica da se druga pozicija na tabeli praktično osigurala. Direktan konkurent je savladan, a ostaje žal za borbom za prvo mesto gde je Huventud bio bolji. Crno-beli sada imaju 10 pobeda u Evrokupu posle 15 kola.

Bila je ovo utakmica na kojoj je svaki igrač odigrao za pohvalu. Zek Lejdej je prednjačio u poenima imao je 15, ali je igrač meča Balša Koprivica sa 14 poena i 12 skokova, a uz to i tri blokade za potuni ugođaj. Dvocifren je bio još Kevin Panter sa 13 poena. Zanimljivo da su svi igrači dobili priliku, a samo se Gregor Glas nije upisao u listu strelaca. Na ovom meču ponovo u sastavu nije bilo Nemanje Dangubića i Rodionsa Kuruca.

Izabrane vesti

 Nije bilo potrebno puno vremena da publike skoči na noge na ovom meču. Tačnije svega 20 sekundi. Mladi Balša Koprivica odmah stupa u centar zbivanja na sebi svojstven način – sjajnom blokadom. Golobradi gorostas je obeležio prvu deonicu na oba kraja terena. Sa šest poena i dve blokade doneo je početnu prednost, koja se doduše vrlo brzo istopila zbog preciznog šuta gostiju. Imali su Francuzi plus tri posle prve deonice što je definitivno razbesnelo Obradovića.

----------------------------------

PARTIZAN - METROPOLITAN 87:72 (14:17, 29:14, 21:10, 23:31)

Dvorana Aleksandar Nikolić, Beograd.

Gledalaca: Oko 6.000;

Sudije: Karlos Peruđa, Robert Viklicki, Serhio Silva.

PARTIZAN: Panter 13, Vukčević 8, Zagorac 2, Avramović 9, Smailagić 2, Mur 5, Glas -, Madar 6 (5sk, 5as), Ledej 15, Koprivica 14 (13sk, 3bl), Lesor 9, Trifunović 4.

LEVALOA: Si 7, Ojufat 5, Mekre 18, Jomi -, Konate 8, Halilović 12, Hanter 6, Ginat 5, Mular -, Kamings 11.

----------------------------------

Video je trener crno-belih da je ekipa na potrebnom energetskom nivou, ali je falilo koncetracije, pre svega u napadu. Situacija u tom pogledu se drastično promenila u drugoj deonici. Crno-beli su pronašli fantastičan ritam sa Madarom, Panterom, Ledejom i Lesorom.

Ovaj kvartet se razleteo po terenu u drugoj četvrtini i za tili čas je preokrenuo, a onda i sasvim solidno uvećao prednost do kraja poluvremen. Panter je imao prepoznatljive partiture sa loptom u rukama kada ja malo ko u stanju da ga zaustavi, a i Ledej je izmamio aplauzeo, prvo trojkom, a onda i žestokim zakucavanjem.

Obradović je mogao, da bude zadovoljniji, rezultatom na poluvremenu – 43:31.

Čini se kao da su dešavanja iz finiša prvog poluvremena potpuno demoralisala goste koji više nisu uspeli značajnije da priprete na meču. Međutim to nije značilo da Partizan može da "spusti gas". Treća deonica je bila baš onakva kakvu je trener Obradović priželjkivao. Žestoko u odbrani, skocentrisano i efikasno u napadu.

Kada Partizan tako igra, tim kao što je Metropolitan jednostavno nema čemu da se nada. Kako su minuti prolazili, tako je prednost Partizana rasla. Ledej je pogađa, takođe i Panter, ali baš kao u prvoj deonici najviše oduševljenja sa tribina izazvao je Balša Koprivica. Novi skokovi, poeni, a posebno je zakucavanje razgalilo publiku. U tom momentu je Partizan već otišao na preko 20 poena razlike.

Bio je to znak da minute dobije i Tristan Vučkević koji je ušao na početku poslednje deonice, u tom periodu su navijači Partizana uveliko proslavljali pobedu. Decibeli su ponovo skočili kada je Vukčević pogodio trojku za 77:54. Na kraju sigurnih 87:72.

Do kraja prve faze takmičenja ostalo je da se odigraju još dve utakmice. Obe su na gostujućem terenu.Partizan narednog utorka igra protiv Šlonska, a zatim zatvara grupnu fazu protiv Trenta u Italiji 6.aprila.

Evrokup

15. kolo

Utorak

Bursa - Burg 96:89

Ulm - Gran Kanarija 93:94

Huventud - Lijetkabelis 65:50

Sreda

Turk Telekom - Andora 76:83

Budućnost - Promiteas 90:77

Hamburg - Šlonsk 92:86

Partizan - Metropolitan 87:72

Valensija - Venecija

Virtus - Cedevita



tagovi

KK PartizanEvrokup

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara