Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Gotovo - Milojevićeva Budućnost je prvi finalista ABA lige!

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.05.21. | 22:51

Slavlje Plavih protiv Mornara u dve utakmice polufinalne serije

Gotovo! Budućnost iz Podgorice prvi je finalista ove sezone ABA lige. Ekipa Dejana Milojevića otišla je u Bar kako bi u dve utakmice završila ceo posao i to joj je pošlo za rukom. Uspeh za srpskog stratega i novo finale Jadrana za Plave. Tamo će čekati pobednika majstorice serije između Crvene zvezde i Igokee.

U drugom meču polufinalne serije Mornar je uspeo da se drži do polovine treće deonice, a posle toga je Budućnost uključila motore i ipak pokazala da je snažniji tim od Mornara u ovom momentu - 92:81.

Izabrane vesti

Bolji skok, veći individualni kvalitet i pojedinačne partije Kobsa, Dela Valea i posebno Rida bili su presudni faktori. Kobs je navikao na sve na dobre igre, Dela Vale je pogodio važne trojke, a Rid je činio sve na parketu i upisao čak pet rampi.

Utisak je da je Mornar propusti svoju šansu u prvoj utakmici, dok je ova druga suštinski pokazatelj Budućnosti da je to ekipa koja kvalitetom zaslužuje finale.

Kobs je dao 21, Dela Vale 17, Rid 14, a Ivanović 10 poena. Pulen je dao 10 uz šut 1/7 za dva. Derik Nidam je gađao 0/6 za dva poena, a ubacio je ukupno 16 poena.

Prvo poluvreme bilo je suštinski preslikano prvo poluvreme prve utakmice. Šibali su po mrežicama i jedni i drugi bez pardona. Budućnost je prva uspela da serijom 10:1 napravi razliku, međutim, Mornar je dobrom igrom smanjio rezultat, pa se manje-više sve vreme u prvih 20 minuta gledao egal meč.

Snaga domaćeg tima je ležala u činjenici da je mnogo igrača doprinosilo poenima, a samo Gordić nije uspeo da se upiše u strelce od svih igrača koji su ulazili u igru. Sa druge strane je ponovo Džastin Kobs bio pokretačka snaga, dok je Vili Rid blokadama uspevao da zaustavi neke od napada Barana.

Zaista je briljirao centar Budućnost, pa ako smo ga posle prve utakmice polufinala nazvali Spajdermenom, večeras je bio Bananamen. Brdo rampi i dobrih poteza u odbrani.

Opet su napadi bili jači od odbrane, i jedni i drugi potenciraju na napadačkoj košarci, pa ne treba da čudi što je rezultat na poluvremenu bio skoro pa u NBA stilu – 50:52 za goste. Svakako u predviđenom „napadu“ na 200 datih poena na utakmici u zbiru.

Košarka bez garda. Udri i napadaj, pa ko bude jači. Ko je odvojio veče da gleda utakmicu, nije zažalio ako voli napadačku košarku.

Čekalo se da jedan od dva takmaca napravi prvi razliku, a to je uradila Budućnost. Ekipa Dejana Milojevića je na startu drugog poluvremena otišla na 10 poena prednosti, povela sa 67:57 i zapretila Baranima da će cela serija da bude gotova u dve utakmice. Plavi su u poslednju deonicu utakmice ušli sa 12 poena prednosti. Moglo je da bude i više da Pulen nije ubacio trojku sa devet metara.

Bio je to samo poslednji trzaj...

ABA LIGA, POLUFINALE PLEJ-OFA – DRUGA UTAKMICA

Petak

Igokea - Crvena zvezda 81:68 /u seriji: 1:1/

/Klemons 18 - Dobrić 17/

Mornar - Budućnost 81:92 /u seriji 0:2/

/Nidam 16 - Kobs 21/


tagovi

Dejan MilojevićBudućnost PodgoricaKK MornarMornar Bar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara