Nikola Ivanović (© Star Sport)
Nikola Ivanović (© Star Sport)

Ivanović: Bilo je napeto ovih dana, očekujem najbolji Partizan do sada

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.05.22. | 21:51

Crveno-beli su spremni za nove okršaje sa večitim rivalom

Zvezda nije dozvolila iznenađenje u majtorici polufinala ABA lige. Savladana je Cedevita Olimpija, a igrači crveno-belih već se prebacuju na narednog protivnika. Najtežeg mogućeg - Partizan. Finale ABA lige počinje već u petak.

Izabrane vesti

"Iskreno, očekujem da Partizan igra čvršće od Cedevite. Parizan takođe ima veliki talenat, ali čeka nas drugačija utakmica u finalu u odnosu na ove u polufinalu. Protiv Cedevite smo imali dosta prostora, protiv Paritzana očekujem da ćemo imati znatno manje prostora i da ćemo morati mnogo više da se potrudimo da dođemo do otvorenog šuta", rekao je Nikola Ivanović koji je ubacio 11 poena u majstorici polufinala.

"Bilo je napeto prethodnih par dana, bio je veliki pritisak da pobedimo, ali smo od starta bili u prednosti. Oni su igrali brzu košarku, to je stvaralo problem na momente, uspevali su da smanje našu prednost, ali na kraju smo odigrali kvalitetno posebno u ključnim momentima".

Imala je i Cedevita svoje šanse u nekim momentima kada je pravila serije.

"Apostrofiramo na svakom treningu i sastanku baš to da oni mogu da naprave seriju 10:0 za manje od dva minuta. to je nešto što smo morali bolje u nekim momentima. Oni čak i posle primljenog koša napadaju, da ne pričam posle naših promašaja."

Zvezda je posle žestokog ritma sada imala dosta pauza između mečeva.

"Svi smo ušli u takmičarski ritam i više nema traženja forme. Sada je finale, svaka lopta je bitna. Nadam se najboljem."

Ivanović je prethodnih godina bio učesnik finala, ali u dresu Budućnosti.

"I u dresu Budućnosti sam išao da pobedim, to se nije promenilo. Zvezda je ekipa koja godinama osvaja ligu, ovo su momci koji su navikli da pobeđuju, a ja ću pokušati da pomognem".

Pratio je Zvezdin plej mečeve Partizana i Budućnosti.

"Ono što očekujem od Partizana je da igra najbolje do sada u sezoni. Protiv Budućnosti su pokazali zavidan nivo kvaliteta. Gledali smo svi generalno sve utakmice. Partizan je kontrolisao to na domaćem terenu. Pokazali su potencijal" zaključio je Ivanović.


tagovi

Nikola IvanovićKK Crvena zvezdaKK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara