Između dva ABA derbija: Novi treneri, promene u sastavima...

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.03.21. | 08:26

U odnosu na meč s kraja novembra nećemo gledati Ročestija, O´Brajanta, Terija, Gordića, Milera Mekintajera, Stefana Jankovića, Obradovića, Filipovskog…

Nije novost, bilo je slično i prethodne godine, ali valja konstatovati: I Crvena zvezda i Partizan su tokom ove sezone značajno izmenili sastave u odnosu na sam početak. Ako gledamo prvi derbi u sezoni odigran 23. novembra, i ovaj koji će odigrati danas, možemo da uočimo promene na više nivoa. To je, nekome se više ili manje svidelo, postalo trend poslednjih godina.

Derbi može da nam posluži kao presek stanja u oba tabora, odnosno koliko su se promenili od kraja novembra do polovine marta.

Izabrane vesti

Krenimo od domaćina. Crvena zvezda je krajem novembra igrala sa Tejlorom Ročestijem, Džonijem O´Brajantom i Emanuelom Terijem, a sada niko od njih nije u sastavu. Treba reći da je Ročesti izdržao dva meseca, te da je i sa O´Brajantom došlo do ranijeg razlaza od očekivanog zbog toga što se nije uklopio u trenerov sistem.

Zvezda će moći da računa na ostale igrače koji su nastupali na toj prvoj utakmici večitih rivala, ali neće na Branka Lazića koji ima suspenziju od dva meča neigranja zbog isključenja na meču protiv Splita.

Treba reći da je u međuvremenu došao i Kino Kolom da nastupa na poziciji plejmejkera, ali je na igre iskusnog Španca uticao virus, tako da zbog korone nije uspeo da ima minutažu kakvu je želeo. Tu je i Lendri Noko, takođe novajlija u odnosu na prvi derbi. Povećana minutaža Aleksi Uskokoviću još jedna je promena u odnosu na start sezone.

Poslednja vest koja se pojavila je i da je Boriša Simanić napustio ekipu, ali ruku na srce, nije imao neku veliku minutažu ove sezone, a o njegovom razvoju i odlasku ste više mogli da čitate na stranicama našeg portala. Sve u svemu, još jedna promena u samo nekoliko meseci.

Naravno, ona najveća tiče se trenera. Umesto Saše Obradovića u klub je stigao Dejan Radonjić, odnosno vratio se na mesto uspeha. Popularni Dejo je već vodio jedan derbi po povratku na klupu, onaj u Novom Sadu u polufinalu Kupa i uspeo je da dobije i derbi i da osvoji Kup. Videćemo kakav će mu biti učinak večeras.

Kod Partizan je situacija, čini se, još drastičnija. Crno-beli u odnosu na taj prvi derbi imaju drugog trenera (trećeg u sezoni ako ne računamo jednu utakmicu Milivoja Lazića), nemaju trenutno sportskog direktora (čeka se ozvaničenje saradnje sa Zoranom Savićem posle odlaska Nikole Lončara), a od 12 igrača koji su tada bili na raspolaganju Sašu Filipovskom, sada nema Kodija Milera Mekintajera, Nemanje Gordića i Stefana Jankovića.

Erik Mika nije igrao taj derbi, neće igrati ni ovaj, a zbog povreda crno-beli neće večeras moći da računaju ni na Vila Mozlija i Radeta Zagorca.

Crno-bele je neposredno pre tog prvog derbija napustio Brajan Angola, a nedavno i Aleksej Nikolić. Od pojačanja beležimo Džoša Perkinsa koji je takođe promena u odnosu na taj prvi susret u sezoni, te mladog juniora Mihaila Petrovića. Partizan je dugo tražio i novu četvorku, ali je na kraju nije doveo.

Veću šansu su u međuvremenu dobili i Lazar Stefanović, Đorđije Jovanović i Nikola Radovanović, što su takođe noviteti.

Zanimljivo je da je Sašo Filipovski uzeo Partizan od Vlada Šćepanovića pred prvi derbi, a dobio otkaz pre ovog današnjeg, pa će posao do kraja sezone odraditi višegodišnji asistent u crno-belom Aleksandar Matović.

Kako vam se čini poslovanje večitih ove sezone?



tagovi

Tejlor RočestiNemanja GordićKodi Miler MekintajerStefan JankovićSaša ObradovićSašo FilipovskiEmanuel Teri

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara