Tomas Brajant i Mejson Plamli (©AFP)
Tomas Brajant i Mejson Plamli (©AFP)

Još jedan odlazak iz Denvera: Tomas Brajant otišao u Majami

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 19:44

Centar posle osvojenog prstena na novoj adresi

Otišao je Brus Braun u Indijanu za 45.000.000 dolara na dve sezone, za njim je šampionski tim Denvera napustio i Tomas Brajant.

Centar koji nije imao nikakvu ulogu u plej-ofu tokom kojeg su Nagetsi stigli do prvog šampionskog prstena, dogovorio je dvogodišnju saradnju sa Majamijem i za to će biti plaćen 5.400.000 dolara.

Izabrane vesti

Brajant je u Denver stigao pred kraj prelaznog roka iz Los Anđeles Lejkersa i trebalo je da posluži kao rezerva Nikoli Jokiću, ali se nije uklopio. Za Denver je odigrao 18 utamica u ligaškom delu sa prosečno 11,4 minuta na parketu, plus još jedan meč u doigravanju odnosno manje od jednog minuta. Bilo je očekivano da će otići pošto mu je ugovor isticao sa krajem sezone. Ušao je u ”free agency” i izvukao solidan ugovor sa ovogodišnjim finalistom NBA lige.

Ovo će mu biti četvrti različiti klub u karijeri, a peti transfer, pošto je dva puta nastupao za Los Anđeles Lejkerse, tokom 2017/18 i u prošloj sezoni pre nego što je stigao u Kolorado. Branio je još i boje Vašingtona gde se zadržao četiri godine, a igrao je i u Razvojnoj ligi kao član filijale Lejkersa.

Izabran je kao 42. pik na draftu 2017. od strane Jute, ali je ubrzo trejdovan u Lejkerse zajedno sa 30. pikom Džošom Hartom za 28. pika Tonija Bredlija. Karijerno je na proseku od 10 poena i 5,7 skokova, a najbolja mu je bila sezona 2020/21 u Vizardsima kada je beležio 14,3 poena u proseku.



tagovi

Tomas BrajantNBA ligaDenver NagetsMajami Hit

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara