Serđo Skariolo (©FIBA Basketball)
Serđo Skariolo (©FIBA Basketball)

Mastermajnd Skariolo: Ova medalja je najmanje očekivana, ali potpuno zaslužena!

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.09.22. | 23:22

“Lorenzo je dokaz koliko jedan igrač može da napravi razliku, iako je nov. Naučio je da igra karte, saživio se sa ekipom, stvorio odličnu hemiju i atmosferu u svlačionici. Iz dana u dan je rastao i shvatao šta je ovoj ekipi potrebno“, jasan je selektor Španije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Berlina)

Možda je ovogodišnje finale Evrobasketa bilo namenjeno nekim drugim reprezentacijama, ali je na kraju suđeno Španiji!

Izabrane vesti

Ma kakav tim imali, jednostavno su neuništivi. Iznad ostalih. Videćemo da li i najbolji posle finala u nedelju. Svakako, ono što je Crvena furija uradila na čelu sa Serđom Skariolom je, čak to i selektor priznaje, iznad svih očekivanja...

“Imali su odličan turnir. Snažan su protivnik, imaju odličnu ekipu, navijaču su napravili prelepu atmosferu i bodrili svoj tim do kraja. Isto tako ne mogu da nađem prave reči da im čestitam na pobedi i osvojenoj medalji. Ova medalja je možda najmanje očekivana, ali zaslužena. Izgrađena je zajedničkim radom, ogromnom željom da se pređu svi nedostaci. Imali smo karakter, snagu volje da okrenemo još jednu utakmicu i dobijemo u poslednjoj četvrtini, kada je bilo najvažnije. Još jednom smo prevazišli sve prepreke, verovali smo u sebe i pobedili smo u ovoj neverovatnoj utakmici“, kaže Skariolo.

Novinare je zanimalo zašto je Vili Ernangomez tek sada postao velika zvezda ekipe, zašto to nije moglo da se dogodi prošle godine u Tokiju?

“Prošle godine smo imali Paua, to je veliki razlog. Vilija tada nismo mogli da koristimo na način na koji to činimo sada. Sada je bio pravi momenat, on je bio odabran od početka da nasledi legende koje su se penzionisale. Napravio je veliki korak napred zbog čega će postati superzvezda svetske košarke“, poručio je selektor Španije i zatim se osvrnuo na Braunove igre:

“Lorenzo je dokaz koliko jedan igrač može da napravi razliku, iako je nov. Naučio je da igra karte, saživio se sa ekipom, stvorio odličnu hemiju i atmosferu u svlačionici. Iz dana u dan je rastao i shvatao šta je ovoj ekipi potrebno svaki put kada izađe na parket. Njegova kreativnost, pa onda poeni kada je bilo teško, kada je bilo vruće. Jako smo srećni i ponosni što imamo takvu osobu i igrača kao što je Lorenzo“.

Da li je prolazak Španije u finale dokaz da zajedništvo tima uvek pobeđuje ekipe sa jednom superzvezdom?

“Košarka je timski sport, na kraju dana najvažnije je pobediti kao tim. Neke stvari su vrlo očigledne i briljantne, idu na naslovne strane, neke ne. U svakom trenutku moraš da znaš šta i kako treba da uradiš za pobedu. Mi smo pobedili i to je najvažnija stvar za Španiju i ovaj tim je uvek viđen u završnicama velikih takmičenja. Želim da u ovom uživaju svi, od igrača, do trenera i svih u osoblju, jer rade sve što mogu da mi rastemo kao tim. Jako sam ponosan na sve što smo stvorili. Ovo su stvari koje se ne dešavaju preko noći, potrebno je mnogo truda, rada, ulaganja... Svog karaktera, želje, motivacije, svega što je potrebno u okviru timskih potreba“.

U finalu protivnik je Francuska...

“Mečevi sa Francuskom su uvek posebni, imaju veliki talenat, NBA igrače, ogromni su... Poštujem trenera Kolea i našeg protivnika. Verujem da će biti interesantno. U jednoj utakmici je sve moguće“.

Finale između Španije i Francuske igra se u nedelju od 20.30.


tagovi

Serđo SkarioloEvrobasket 2022košarkaška reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara