Vladimir Micov (© ABA liga)
Vladimir Micov (© ABA liga)

Micov za Mozzart Sport: Partizan je nervozan zbog Burse, to možemo da iskoristimo

Vreme čitanja: 4min | pon. 09.05.22. | 16:00

Budućnost stiže na noge crno-belima u utorak kada počinje polufinalna serija plej ofa ABA lige

Punih 20 dana Partizan neće odigrati takmičarsku utakmicu. Rezultat ovako dugačke pauze je šokantan poraz od Burse u osmini finala Evrokupa. Crno-beli su se od tada zatvorili od svih znatiželjnih očiju i u četiri zida se spremali za još jedan vrlo bitan ispit, verovatno najbitiniji - plej-of ABA lige. Prvi protivnik je dobro poznat. Stiže u Arenu Budućnost iz Podgorice (utorak, 19.00) koja takođe ima svojih problema, svestanih je najiskusniji u taboru ekipe iz Crne Gore, Vladimir Micov.

Prekaljeni krilni košarkaš je u razgovoru za Mozzart Sport otkrio šta Budućnost može da uradi kako bi još jednom šokirala crno-bele koji ove sezone zasad nemaju osvojen trofej.

Izabrane vesti

"Svakako je Partizan favorit, tu nema dileme. Igraju na svom terenu, a mi u takvoj siuaciji dolazimo rasterećeni", počinje Micov koji zna u kakvom je momentu crno-beli tim Željka Obradovića:

"Njihova nervoza bi mogla da utiče dosta na sam meč, doživeli su taj neočekivani poraz, dugo nisu u takmičarskom ritmu, sve to može da utiče na rezultat. Ipak, oni su favoriti, ali nije nemoguće da pobedimo i iznenadimo ih u Beogradu“.

Polufinalna serija se igra na dve pobede, a u ligaškom delu je Partizan slavio na oba meča.

"Jesu nas dva puta pobedili, ali mislim da smo pokazali da na tim mečevima možemo da se nosimo sa Partizanom. U Beogradu smo bili u egalu sve do poslednje deonice kada su nas pretrčali. Partizan ima mladost i eksplozivnost na spoljnim pozicijama, dok smo mi tu spori“.

Ipak, ima i Budućnost adute.

"Imamo tim koji se bori, koji je u stanju da iznenadi uprkos velikim problemima. Partizan je svakako u minusu zbog velike pauze, njihova forma je trenutno potpuna nepoznanica. Uz sve to je Partizan dosta oscilirao ove sezone. Svestan sam da protivnik ima dosta oružja, ali imamo i mi“.

Upravo su pomenute oscilacije bile ključne kada su u pitanju rezultati Partizana ove sezone. Crno-beli su na momente izgledali izvanredno, kao tim koji može da osvoji Evrokup, ali isto tako je tim koji je u stanju sve da prospe, baš to se dogodilo protiv Burse.

"Verujem da je taj poraz bio šok. Eto na primer mi smo dva puta pobedili Bursu ove sezone, ali oni su u finalu. To je taj sistem Evrokupa, jedna utakmica i kraj“.

Poput Partizana i Budućnost je imala oscilacije, ali su one prouzrokovane ogromnim brojem povreda.

"Nisam neko ko kuka. Prošao sam kroz veliki broj situacija i klubova, ali ovo što se dešava ove sezone... iskreno nikada nisam doživeo. Ne lažem kada kažem da smo mi bili jedan jedini dan kompletni od kako je sezona počela. To nikada nisam video, bukvalno jedan dan smo svi bili na okupu, svaki drugi je neko izostao iz raznoraznih razloga koji su uglavnom vrlo neugodne povrede“.

U takvim okolnostima Budućnost je uspevala da bude konkurentna.

"Žao mi je što nismo uspeli da budemo drugi u ABA ligi, mislim da smo mogli, ali eto. Moramo sada iz ovakve pozicije. Sećam se da smo u jednom momentu igrali utakmice sa osam igrača. Bukvalno niko nije ništa očekivao od nas, čak ni mi. Izlazili smo na utakmice tek onako da ih odigramo, ali da li smo se svi skupili kao grupa ili je nešto drugo bilo u pitanju, mi smo u tom periodu krenuli da nižemo pobede. Bilo je zaista neverovatno“.

Ipak, Andora je zaustavila Budućnost u Evrokupu.

"Opet kažem, jedna utakmica. Andora je protiv nas bila u situaciji da su dan pred meč dobili novog trenera, ispadaju iz ACB lige, niko ništa ne očekuje od njih, čak i izjavljuju da ih Evrokup ne zanima, ali su na kraju došli do najbolje četiri ekipe“.

Nekadašnji reprezentativac Srbije je u karijeri osvojio Evrokup dok je bio u Galatasaraju, ali je veći deo karijere igrao Evroligu posebno dok je bio u Olimpiji iz Milana.

"Evrokup je definitivno takmičenje ispod po kvalitetu organizacije. Meni je lično dosta teško padao put u neke udaljene gradove koji nisu metropole pa se često putovalo autobusom. To su neke stvari koje baš otežavaju život košarkaša".

Vraćamo temu razgovora na ABA ligu. Budućnost je morala da savlada FMP Železnik kako bi uopšte došla do prilike da igra sa Partizanom.

"Opet smo pokazali te oscilacije, posebno u Železniku gde je protivnik otvorio utakmicu serijom 12:0. Na kraju smo uspeli da pobedimo. Svesni smo da će biti teško, znam da svi očekuju da finale bude između Crvene zvezde i Partizana, ali verujte neće to ići tako lako. Zvezda sa druge strane igra protiv Cedevite koja je sjajna napadački, ubeđen sam da će ta serija biti odlučena majstoricom“.

Jedan od najiskusnijih igrača u čitavoj ABA ligi je neočekivano dobio veliku minutažu ove sezone. Prosečno je provodio 24 minuta na parketu, a postizao je 7,9 poena.

"Kada sam dolazio i pričao sam sa trenerom da ja više nisam igrač koji je u zenitu karijere. Svesno sam došao da imam neki izmenjenu ulogu, da pomognem iskustvom, da udelim neki savet, međutim zbog tih povreda moja minutaža je skočila i generalno nisam zadovoljan kako sam igrao. Mislim da sam mogao mnogo bolje.“

Ipak,o kraju karijere i dalje ne razmišlja.

"Pre dve nedelje sam napunio 37 godine i mogu da kažem da se osećam fantastično. Postoji neki zamor, ali to je normalno za ovaj deo sezone. Generalno telo mi je u odličnoj formi.Ne želim sada da razmišljam da li je ovo kraj ili nije. Odigraću ovu sezonu do kraja, onda ću da sednem i razmislim da li završavam karijeru ili ću da pokušam još negde nešto da odigram“, podvlači Micov razgovor za Mozzart Sport.


tagovi

Vladimir MicovKK Budućnost PodgoricaKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara