Foto: Lejča photography
Foto: Lejča photography

Nemanja Todorović: Agresivnom odbranom do bodova u Zagrebu

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.03.22. | 12:15

Čačani ne idu Hrvatsku da bi statirali, već da ostvare novo pozitivno brojanje

Nakon duže pauze Borac se ponovo vraća obavezama u ABA ligi. Novi izazov Čačani će imati u Zagrebu, gde će ih u Košarkaškom centru ,,Dražen Petrović“ dočekati domaća Cibona (nedelja, 16:30).

Ovo će biti drugi meč u sezoni između pomenutih timova. Naime, sastali su se u okviru 8. runde, a bolji u neizvesnom i napetom duelu, odigranom u dvorani kraj Morave, bio je tim Cibone (59:62).

Izabrane vesti

Međutim, pre nego što je liga bila prekinuta, Borac je bio u odličnom ritmu. Naime, u četiri utakmice Čačani su ostvarili tri pobede protiv Mege, Zadra i Studentskog centra. Rečeni trijumfi su popravili položaj tima Marka Marinovića u regionalnoj ligi. Sa izrečenim je saglasan i Nemanja Todorović.

,,Putem kojim smo krenuli pre ove pauze moramo nastaviti i nakon nje. Ako izuzemo lošu utakmicu na Kupu protiv FMP – a, zaista smo imali period dobrih partija. Nadam se da možemo ponovo da vežemo nekoliko pozitivnih rezultata. Igramo protiv Cibone, a zatim kod kuće sa Krkom i Splitom, tako da imamo lepu priliku da to učinimo“, rekao je krilni centar Borca.

Pauzu je tim iskoristio za odmor, ali i pripremu narednih okršaja.

,,Pauzu koja je iza nas smo upotrebili da se dobro odmorimo, ali svakako smo i vredno trenirali. U narednom periodu nas očekuju bitnije utakmice, jer će nam puno pomoći da potvrdimo glavni cilj – opstanak u ligi”, kazao je igrač Čačana.

Što se tiče Cibone, Todorović smatra da je reč o mladoj i perspektivnoj ekipi.

,,Cibona je mlada, poletna, perspektivna ekipa, koja igra veoma dobro u poslednjih nekoliko rundi. Takođe, osvojila je i kup u Hrvatskoj, tako da se nalazi u odličnom ritmu“, zaključio je Nemanja Todorović.



PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović



tagovi

ABA ligaKK Borac ČačakCibona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara