Željko Obradović (©Star Sport)
Željko Obradović (©Star Sport)

Obradović: Ovo nije igra koju želimo, moramo da vidimo šta nam je činiti

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 22:36

“Kada se igra loše, onda je do trenera i treba da vidimo snimak da shvatimo zašto se ovo dogodilo“

Nije se Partizan Mozzart Bet proslavio na otvaranju Evrolige, pošto je pretrpeo ubedljiv poraz od Makabija u Tel Avivu.

Željko Obradović je na konferenciji za novinare, zatim i u obraćanju srpskim medijima u Tel Avivu rekao da je plan utakmice bio jedan, a da je igra njegovog tima bila potpuno drugačija...

Izabrane vesti

“Očigledno moram da čestitam Makabiju jer su odigrali dobru utakmicu. Imali smo plan kako da igramo večeras i bio je dobar plan. Realnost je nešto sasvim drugačija, spremali smo se na jedan, a igrali na potpuno drugi način“, smeje se Obradović i dodaje:

“Naša ideja je bila da kontrolišemo napad, da ne ispaljujemo ishitrene šuteve, da ne dozvolimo Makabijevim igračima da se rastrče po parketu, da ne postižu lake poene i ne dolaze do ofanzivnog skoka. U prvom poluvremenu je sve bilo suprotno – imali su 18 asistencija, sedam ukradenih lopti, a mi smo imali sedam asistencija i osam izgubljenih lopti. Ispod našeg koša oba tima imala su po sedam skokova. Oni su ubacili 27 od 55 poena na poluvremenu iz tranzicije ili posle ofanzivnih skokova, što je previše“.

U nastavku je Partizan Mozzart Bet pokušao da se vrati, ali...

“Posle toga smo imali nekakvu reakciju. Ali igrali smo loše. Kada igramo loše, onda je do trenera, treba da pogledamo snimak i shvatimo zašto se ovo dogodilo. Moraću da se konsultujem sa stručnim štabom, da vidimo šta nam je činiti, jer ovo što smo igrali večeras nije ono što mi želimo. Verujem da ovaj kvalitet ima kvalitet da bude bolji u odbrani i pametniji u napadu“.

Da li je manja minutaža Frenka Kaminskog i Mateuša Ponitke stvar taktike ili...?

“Utakmica se vodi tako da uradim najbolje što mogu za 40 minuta. Vodiš utakmicu tako da pomogneš timu. Kaminski se povredio, rekli su mi da je u redu, to je ono što znam“.

Crno-bele u nedelju čeka gostovanje Krki u Novom Mestu. Susret se igra od 16 časova na parketu dvorane Leon Štukelj.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara