©Starsport
©Starsport

Obradović pred Monako: Imaju bolji tim nego prošle sezone, zbog povreda bez Trifunovića i Kaminskog

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.12.23. | 17:02

Strateg Partizan Mozzart Beta istakao da njegov tim mora da bude na najvišem nivou da bi bio konkurentan sutra

Košarkaši Partizan Mozzart Beta će sutra u okviru 12. kola Evrolige dočekati Monako. Četiri vezane pobede na domaćem terenu u elitnom evropskom takmičenju potvrđuju da su crno-beli među najneugodnijim domaćinima, međutim gostovanje trenutno trećeplasirane ekipe predstavljaće možda i najteži test upravo od prethodnog poraza u Beogradu u režiji Barselone.

Izabrane vesti

"Gost nam je tim koji je prošle sezone bio na Fajnal foru Evrolige, sasvim zasluženo. Igraju fantastičnu košarku. Pojačali su se ove sezone, te imaju još bolji tim. Moramo da budemo svesni protiv koga igramo i da svih 40 minuta budemo na visokom nivou ako želimo da odigramo dobru utakmicu i eventualno pobedimo", rekao je Željko Obradović pred susret zakazan za utorak od 20.30 časova u Areni.

Strateg Partizana istakao je da osim kvalitetnog rivala prepreku za njegov tim predstavlja i gust raspored i dodao da se nada da će tri vezane pobede imati pozitivan efekat.

"Imali smo dosta problema pred utakmicu u Železniku. U timu sigurno neće biti Trifunović i Kaminski, ostali su bolje i verovatno će biti spremni. Nadam se pozitivnoj reakciji igrača posle prethodnih pobeda, ali najteže je održavati formu i biti na nivou. Probaćemo... Dao sam ekipi slobodan dan juče, posle svega i pre svega što nas očekuje. Igrali smo bez pet igrača utakmicu u Železniku i bilo je neophodno da se odmore, i mentalno i fizički. Nadam se da će sve to uticati pozitivno".

Partizan je prethodne sezone slavio u oba susreta sa Monakom, a Obradović ističe da prethodni susreti mogu da budu dodatni motiv samo rivalu.

"Kod nas uvek postiji motivisanost koja mora da bude na najvišem mogućem nivou, a to što smo dobili dva puta prethodne sezone nema nikakve veze. Svaka nova utakmica je priča za sebe".

Sutrašnji susret je četvrti od šest u nizu koje će Partizan Mozzart Bet odigrati u Beogradu, što je olakšavajuća okolnost u gustom rasporedu.

"Dobra je stvar što nemamo putovanja, ali što se tiče treninga - imamo trening danas i sutra prepodne kada se postavlja utakmica. U sredu će takođe biti lagani trening, pa u četvrtak nova utakmica", rekao je Obradović.



tagovi

KK PartizanKK MonakoEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara