Kevin Panter (©MN Press)
Kevin Panter (©MN Press)

Partizan je neuništiv - od minus 18 do drame i veličanstvene pobede za šesto mesto

Vreme čitanja: 4min | pet. 14.04.23. | 22:24

U dramatičnom okršaju crno-beli uspeli da se odbrane i dođu do pobede koja će se prepričavati

Ovaj Partizan je nemoguće uništiti. Čak i kada ništa ne ide i kada protivnik pogađa sve i vodi 18 razlike, pa onda i 11 na početku četvrte četvrtine, ekipa Željka Obradovića pronalazi način da dođe do pobede. Ovoga puta je heroj Džejms Naneli koji je pogodio ključnu trojku za 83:81. Sa ovakvim karakterom u plej-ofu je sve moguće pa i da se sruši moćni Real Madrid koji je protivnik crno-belih u četvrtfinalu, pošto je najtrofejniji klub Evrope završio na trećem mestu.

Ostaće upisano da je klub iz Humske završio ligaški deo sa sjajnih 20 pobeda, a najefikasniji večeras bio je Dante Egzum sa 18 poena, jedan manje je imao Kevin Panter, dok je dvocifren još bio Aleksa Avramović sa 14. Moramo da pomenemo u Nanelija koji je ubacio svega pet poena, ali njegova trojka je na kraju bila ključna baš kao što je Panterova bila u Monaku.

Izabrane vesti

Sada sledi nekoliko dana odmora, pa priprema za put u glavni grad Španije gde se igraju prve dve utakmice plej-of serije.

Da li je do slavljeničke atmosfere ili generalne opuštenosti, ne možemo da znamo, ali ono što svakako možemo da konstatujemo je da su Grci neuporedivo bolje otvorili meč. Sa više energije i žara vrlo brzo su došli do osetnije prednosti koju je samo na momente zaustavio Matijas Lesor, ali Panatinaikos se razleteo po parketu, krenuo da pogađa iz svih pozicija pa je posle 10 minuta na semaforu stajalo 18:26.

A pre nego što je tim Željka Obradovića zaigrao kako ume, bila je mnogo veća razlika od onih minus osam posle prve deonice. Panatinanikos je pobegao u jednom momentu na čak plus 18 (38:20). Morao je Obradović da reaguje minutom odmora posle čega je bilo jasno ko će pokušati sve da preokrene - Kevin Panter. Kapiten crno-belih je preuzeo sve u svoje ruke i kao pravi košarkaški majstor vezuje 11 poena koji razgaljuju navijače i pokreću ceo tim. Zakucava Dante Egzum, pogađao je i Aleksa Averamović. Za tren oka se Partizan Mozzart Bet vratio u igru na poluvremenu (39:45).

Sve vreme se očekivao preokret, posebno posle trojke Avramovića na startu poluvremena kada je smanjio na minus jedan. Problem je bio uvek taj jedan korak, poslednji koji bi i preokrenuo rezultat. Kao po pravilu Panatinaikos bi pogodio trojku i to iz skoro nemogućih situacija pa je neprestano bio na prednosti od četiri do šest poena. Nije goste uzdrmalo ni monstruozno zakucavanje Egzuma jer su stvari na drugoj strani iše toliko daleko da je Partizan postigao i autokoš posle lošeg skoka u odbrani.

U pojedinim momentima je utakmica izgledala kao scena iz kultnog filma Dan mrmota, samo što se ovde neprestano ponavljala situacija da posle koša Partizana, Panatinaikos postigne trojku pa je baš iz tog razloga ušao u poslednju sa sasvim pristojnih osam poena prednosti (66:58).

Odmah je prenost porasla na 11 kada je izgledalo sve izgubljeno. Obradović je odmah reagovao minutom odmora, a Grci kao da su krenuli pomalo da slave. Prerano... uzvraća Partizan i to žestoko. Trojkom Avramovića i koševima Ledeja i Avramovića smanjuju na samo dva poena prednosti, a onda ključan momenat meča. Trenutak kada Partizan najzad preokreće, Dante Egzum je bio hladnokrv sa distance.

Finiš meča je bio rezervisan za rezutatsku klackalicu u kojoj je herojski plašt ogrnuo Džejms Naneli. Amerikanac je hladnokrvno pogodio trojku u momentu kada je Panatinaikos bio bliži pobedi, ali to protiv ovakvog tima Željka Obradovića ne znači ništa jer se uvek nađe neko da donese pobedu. Sada je to bio Naneli kome je posle utakmice skandirala čitava dvorana.

- Evroliga - 34. kolo -

PARTIZAN MOZZART BET - PANATINAIKOS 83:81

(18:26, 21:19, 19:21, 25:15)

Dvorana: Štark Arena (Beograd)

Sudije: Robert Lotermozer, Žozef Bisang, Rajn Perandi

Partizan: Vukčević, Ledej 9, Avramović 14, Panter 17, Smailagić 4, Papapetru 3, Egzum 18, Naneli 5, Lesor 9, Trifunović, Anđušić 2, Madar 2

Panatinaikos: P. Kalaicakis 6, Volters 3, Papajanis 4, Bohoridis 2, Vilijams 8, Agravanis, J. Kalaicakis, Bejkon 19, Ponitka 12, Grigonis 10, Mancukas 6, Gudaitis

EVROLIGA - POSLEDNJE KOLO

Četvrtak

Crvena zvezda - Fenerbahče 90:89 posle produžetka

/Kampaco 24 - Motli 27g fi

Alba Berlin - Asvel 88:71

/Olinde 12 - Fal 14/

Olimpijakos - Baskonija 86:78

/Vezenkov 23 - Hauard 29/

Makabi Tel Aviv - Real Madrid 100:96

/Braun 22 - Jabusele 25/

Virtus Bolonja - Olimpija Milano 89:84

/Heket 25 - Fojtman 19/

Petak

Anadolu Efes - Monako 87:72

/Plajs 21 - Makundu 16/

Barselona - Valensija

Bajern Minhen - Žalgiris

Partizan Mozzart Bet - Panatinaikos



tagovi

KK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara