Detalj sa meča (© MN Press)
Detalj sa meča (© MN Press)

Partizan Mozzart Bet ostao bez municije i rešenja za Larencakisa u Pireju

Vreme čitanja: 4min | čet. 10.11.22. | 21:35

Olimpijakos iskoristio skraćenu rotaciju crno-belih i očekivano slavio u sedmom kolu Evrolige

Znalo se da Partizan Mozzart Bet dolazi ranjen u Grčku , ali ranjeni lav može da bude najopasniji. Zarežali su crno-beli u Pireju protiv Olimpijakosa, borili se dokle su mogli. Ipak, nije bilo dovoljno igrača da pokušaju da dođu do velike pobede protiv crveno-belih. Pirejci su imali prednost iako je klub iz Humske pretio sve do finiša trećeg kvartala kada je Larencakis nanizao 11 poena tu je bio kraj bilo kakvog pokušaja da se dođe do iznenađenja. Serija pobeda je sada prekinuta za Partizan, upisan je četvrti poraz u Evroligi posle sedam mečeva, borbeni duh je bio prisutan tri deonice, ali devet igrača na raspolaganju je bilo dovoljno za samo, na kraju ubedljivih, 87:58. Ogromnoj razlici je na kraju najviše kumovala poslednja deonica u kojoj klub iz Humske nije postojao. Ubacio je samo četiri poena.

Direktor Evrolige Dejan Bodiroga iz prvog reda je pratio partiju sezone Janulisa Larencakisa koji je ubacio 14 poena, sve u drugom poluvremenu kada je Olimpijakos prelomio meč i na kraju slavio sa ubedljivih 29 razlike.

Izabrane vesti

"Nisam shvatio da sam bio u tolikoj seriji poena u trećoj deonici. Imamo težak raspored, moramo da nastavimo da igramo na ovom nivou", rekao je Larencakis posle meča.

Domaćin je ubacio čak 14 trojki iz 27 pokušaja, a Kostas Slukas je bio najefikasniji sa 17 poena. Saša Vezenkov je dodao 15.

U Partizanu svi su dobili priliku. Prve minute u Evroligi upisali su Gregor Glas i mladi Đorđije Jovanović. Čak 20 izgubljenih lopti su najviše odredile konačan rezultat. Nisu pomogle partije Džejmsa Nanelija i Kevina Pantera. Obojica su ubacili po 14 poena. Pratio ih je Joanis Papapetru prvi put je ove sezone imao dvocifren košgeterski učinak. Protiv bivšeg kluba je ubacio 12 poena. Podsetimo da je i on bio pod znakom pitanja zbog povišene temperature.

"Nismo hteli ovakvo da igramo. Lenjo smo počeli utakmicu. Igrali smo loše u napadu. Donosili smo loše odluke i to je bilo ključno", rekao je Obradović.

Pred samu utakmicu više se pričalo o zdravstvenom biltenu crno-belih. Dok se još uvek čeka na oporavak Alekse Avramovića i Alena Smailagića, Balša Koprivica je zadobio prelom šake i sledi mu duža pauza, a da stvar bude još gora, Dante Egzum je povredio zglob. U takvim okolnostima Partizan Mozzart bet je krenuo za Atinu da pokuša da napravi čudo, ali sada će morati da se okrenu narednim utakmicama i čekaju bolju zdravstvenu situaciju.

Olimpijakos je krenuo momentalno agresivno. Shvatajući da crno-beli ne mogu sebi da prište probleme sa faulovima zbog limitiranog broja igrača. Za manje od četiri minuta Olimpijakos je imao 11:2 posle trojke Ajzee Kenona. Jedini je u ovom periodu igrao Džejms Naneli. Iskusni Amerikanac je uvideo da će morati da povuče. Uspeo je da zaustavi nalet domaćina trojkom za minus sedam.

Međutim, uvek je nedostajao korak da se ozbiljnije pripreti Grcima. Najbliži preokretu izabranici Željka Obradovića bili su u drugoj deonici kada je Kevin Panter krenuo da pogađa i tako pokrenuo seriju 7:0. Ipak, kada kod je izgledalo da je gost iz Beograda blizu preokreta, kao po pravilu, sevnula bi kontra ili laki poeni Saše Vezenkova. Bugarin je vratio 11 poena prednost domaćinu u finišu poluvremena, ali bilo je dovoljno vremena za Madara i već pominjanog Naneli da vrate na 45:38.

Često se dešavalo da crno-beli padnu u trećoj deonici. Sada se međutim desilo potpuno suprotno. Izašli su crno-beli bez pritiska, ali voljni da se nadmneću. Papatru je pogodio za tri, a onda zakucavaju Naneli i Lesor. Shvatili su u Olimpijakosu da je đavo odneo šalu kada su gosti prišli na jedan posed. Bio je to znak ponovo za Vezenkova - nova trojka - 51:45.

Ostaje žal pošto nikada nećemo znati da li bi crno-beli mogli nastaviti seriju pobeda da je tim bio kompletan. Prve minute imao je i Gregor Glas ove sezone u Evroligi. Nije bilo lako Slovencu koga su odmah "nanjušili" iskusni Grci i odmah ga naterali na izgubljenu loptu posle čega su vratili 11 poena prednosti. Larencakis je zatim preuzeo stvari u svoje ruke, nanizao 11 poena i tada prelomio otpor crno-belih.

Poslednjih 10 minuta je proteklo u dominaciji domaćina koji je na kraju slavio i više nego ubedljivo. Ubacili su crno-beli svega četiri poena u poslednjoj četvrtini.

Neće biti lako crno-belima u narednom kolu. Moraju da se spreme za put u Tel Aviv gde narednog petka igraju protiv Makabija. Ostaje pitanje da li će klub iz Humske dovesti pojačanje, najbliži je trenuto reprezetativac Slovačke Vladimir Brodžijanski sa kojim je Partizan u završnoj fazi pregovora.

OLIMPIJAKOS - PARTIZAN MOZZART BET 87:58 (22:14, 23:24, 23:16, 19:4)

Olimpijakos: Volkap, Kenon 10, Louncis 1, Larencakis 14, Fal 6, Slukas 17 (3/4 za tri), Vezenkov 15 (7sk), Papanikolau 10, Bolombaj 4, Piters 10, Blek, Mekisik,

Partizan Mozzart bet: Vukčević, Ledej 6 (5sk), Panter 14 (5/6 za dva, 1/7 za tri), Papapetru 12 (2/2 za tri), Jovanović, Naneli 14 (6sk), Glas, Lesor 10 (6 sk), Madar 2.

EVROLIGA - 7.KOLO

Sreda

Olimpija Milano - Virtus Bolonja 59:64

/Mitru Long 13 - Teodosić 15/

Četvrtak

Fenerbahče - Crvena zvezda 93:79

/Motli 25 - Nedović 17/

Real Madrid - Anadolu Efes 94:85

/Klajburn 23 - Dek 13/

Alba -Bajern U TOKU

Olimpijakos - Partizan Mozzart bet 87:58

/Slukas 17 - Panter 14/

Makabi - Barselona U TOKU

21.00 (1,70) Asvel (14,5) Žalgiris (2,30)

Petak

20.30 (1,80) Panatinaikos (14,5) Baskonija (2,15)

21.00 (2,15) Valecija (14,5) Monako (1,80)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara