Dragan Tarlać i Svetislav Pešić (©Starsport)
Dragan Tarlać i Svetislav Pešić (©Starsport)

Pešić: Ima još nade za igrače iz Španije, trebalo bi klubovi da puste Micića, Gudurića i Lučića

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.11.22. | 13:34

Selektor Srbije govorio o sastavu sa kojim će raspolagati u predstojećem FIBA prozoru

Košarkaška reprezentacija Srbije će se u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 11. novembra sastati sa Velikom Britanijom u Njukaslu, tri dana kasnije sa selekcijom Turske u Beogradu. Selektor Svetislav Pešić je govorio o igračima koje će imati na raspolaganju za predstojeće mečeve i istakao da postoji mogućnost da se državnom timu priključe košarkaši koji brane boje evroligaških klubova.

Izabrane vesti

"Španski klubovi nisu dozvolili svojim igračima da dođu, ima još nade, ali najverovatnije neće Baskonija pustiti Marinkovića, a Barselona Kalinića. Trebalo bi Efes da pusti Micića, Fenerbahče Gudurića i Bajern Lučića i Jaramaza", rekao je Pešić.

Sa Nemanjom Nedovićem je postignut dogovor da odmori od obaveza u državnom timu.

"Nedović će preskočiti ovaj prozor, pričali smo, još je rovit. Značiće mu ovih sedam dana da trenira i oporavi se".

Iz Crvene zvezde su selektoru na raspolaganju Luka Mitrović, Ognjen Dobrić i Nikola Topić.

"Dobrić je bio sa nama, ali se sinoć povredio, videćemo kada će da bude tu sa nama. Možda već od srede...", istakao je Svetislav Pešić i dodao:

"Bila je potreba da pozovemo mladog Topića koji je projekat Crvene zvezde. Znate da na toj poziciji ne možemo baš da se pohvalimo. Dobro što je on tu, da se upoznamo i vidi naš sistem".



tagovi

Svetislav PešićNikola KalinićVanja MarinkovićVasilije MicićMarko GudurićVladimir LučićNikola TopićOgnjen DobrićNemanja Nedović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara