Svetislav Pešić (©Star Sport)
Svetislav Pešić (©Star Sport)

Pešić prezadovoljan: Energija, ponašanje, karakter, fokus, odbrana... Sve je odlično!

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 23:19

“Važno je da Milutinova i Marinkovića vratimo tokom ova dva dana pauze do početka druge faze“

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Praga)

Srbija je dominantno zatvorila grupnu fazu u Pragu i za Berlin se seli sa svih pet trijumfa i definitivno zakazanim duelom sa Italijom koji će se igrati u nedelju od 18 časova.

Izabrane vesti

Selektor Svetislav Pešić prezadovoljan je onim što je video od svojih momaka, kojima nije mogao da pronađe manu večeras...

“Dve važne stvari smo videli – veliku energiju i odlično ponašanje. Čestitam igračima, pokazali su karakter i fokus na stvari o kojima pričamo i treniramo. Dobra koncentracija, odlične reakcije u odbrani i kada imate ovakav nivo odnosa prema igri, možete da stvarate veliku prednost u napadu. To je razlog što već na poluvremenu imali preko 70 odsto šuta iz igre“.

Na parket su se vratili Nikola Milutinov i Vanja Marinković što je selektoru bilo posebno važno.

“Jako je važno što se Milutinov vratio, što je odigrao 20 minuta. Pokazao je da je tu, treba mu vreme da se podigne skroz. Pokazao je da uz odličnu koncentraciju i ponašanje može mnogo toga da se napravi. Važno je da njega i Vanju Marinkovića vratimo tokom ova dva dana pauze do početka druge faze“.

S obzirom da se danas prisećamo zlata iz Indijanapolisa i 20 godina od poslednjeg boravka na tronu, selektor je upitan da se podseti poslednjeg jugoslovenskog i srpskog zlata...

“Da me niste podsetili, verovatno se ne bih setio. To je jedan od događaja koji su me motivisali da ostanem trener. Stalno se podsećam toga da smo mi uzeli zlato, a onda sam video Nemačku sa 10 svojih igrača i sinom Markom koji su uzeli bronzu. Pitao sam se: ’Šta više želim’, a onda me je pozvao brat i rekao da odem u penziju. Ali, tu sam i dalje“.



tagovi

Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara