Đanmarko Poceko (© FIBA)
Đanmarko Poceko (© FIBA)

Pocekov trk za sudijama: Zašto nije hteo da se rukuje sa mnom posle utakmice?

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.09.22. | 20:15

Samo jedno o sudijama. Zašto je gledao ponovljeni snimak? Da bi gledao to iz zabave, zašto je to radio?", pitao se selektor Italije posle ispadanja u četvrtfinalu

To je to za Italiju. Posle senzacionalne pobede protiv Srbije, usledio je poraz u četvrtfinalu protiv Francuske. Baš kao u osmini finala i sada je selektor Đanmarko Poceko imao svoj šou. Protiv Srbije su to bili zagrljaji i poljupci, a protiv Francuza je jurio sudije da se rukuje sa njima. Međutim bio je uskraćen... sudija Aleksandar Glišić je otišao u tunel.

Izabrane vesti

"Svi su videli kako je utakmica tekla. Čestitam Francuskoj. Volim svoje igrače, mogu sutra da prestanem sa trenerskim poslom i moj život se neće promeniti. Moji igrači su pokazali srce, od prvog dana su se borili, na svakom jebe*om treningu su se borili. Svi to moraju da poštuju. Baš svi. Patim zbog njih. Ne zbog sebe, patim zbog njih, njima je najteže. Ne mogu da gledam moje igrače koji su zaslužili da nastave da sanjaju. Mnogo sam ponosan na njih. Igrali smo najbolju košarku na prvenstvu", izjavio je Poceko.

Usledio je deo o sudijama koje su ga isključile sa utakmice...

"Samo jedno o sudijama. Zašto je gledao ponovljeni snimak? Da bi gledao to iz zabave, zašto je to radio? Zašto je to gledao? Zašto? Zašto nije hteo da se rukuje sa mnom posle utakmice? Moramo da sednemo sa trenerima koji su bili tu sa nama. Imali smo previše povreda, igrači su protagonisti, niko drugi to ne treba da bude. Moramo da ih zaštitimo".

Usledilo je pitanje zbog čega ga je to toliko pogodilo.

"Bio sam isključen pre dva dana. Ne želim da pričam o tome. Rekao sam šta mislim o tome".

Usledila je poruka Poceka novinarima.

"Moji igrači su dali sve od sebe, dali su 100 posto. Očekujem sada sve to od vas novinara. Napišite sve što se dogodilo, budite hrabri".


tagovi

Đanmarko Pocekokošarkaška reprezentacija ItalijeEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara