Aleksej Pokuševski (©MN Press)
Aleksej Pokuševski (©MN Press)

Pokuševski kod Jokića u Denveru? Trči kao gazela, igra licem ka košu, gađa trojke i blokira masu šuteva

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.11.20. | 00:25

Nagetsi nahvalili srpskog košarkaša

Spektakl, a ne samo prost izbor najtalentovanijih mladih košarkaška planete. Pa uoči NBA drafta i nije toliko neuobičajeno da klubovi hvale igrače iz bogate ponude. Pa je tako pre neki dan Minesota Timbervulvs, koja ima i prvog, ali i 17. pika na draftu, napisala da je Aleksej Pokuševski jedan od igrača koji široj javnosti prolazi ispod radara, ali čija cena na tržištu raste neverovatnom brzinom. Međutim, sad se pojavila spekulacija da bi 18-godišnje krilo ipak moglo u klub koji bi još više razgalio srpsku košarkašku scenu, jer Pokuševskog je silno nahvalio i – Denver!

Sa zvaničnog Instagram profila Nagetsa stručni konsultant Kristofer Dempsi između ostalog kaže…

Izabrane vesti

Ima 214 centimetara, a trči terenom kao gazela. Vrlo pokretan igrač, vrlo mlad, tek mu je 18 godina, tako da Nikola Jokić dobro zna ovog momka. Štaviše, trenirao ga je u kampu ‘Košarka bez granica’… Može da pogodi trojku, da blokira masu šuteva. Nije klasičan igrač na postu, već voli da bude licem okrenut ka košu… Ima visok plafon, uzmeš ga, učiš i spremaš”.

Naravno, niko ne očekuje da će Pokuševski već sada dobiti iole bitniju ulogu u Nagetsima, mora on još mnogo da fizički napreduje ne bi li dobacio do ozbiljne NBA role, ali ako neko voli atipične srpske košarkaše onda je to klub iz Kolorada.

Denver bira 22. na draftu.

Ostaje nam samo da sačekamo 18. novembar i vidimo da li ćemo dobiti još jednog igrača u sve omiljenijem NBA klubu. Ali valja reći da je o ovoj opciji pre samo nekoliko dana već pisao lokalni Denver Stiffs, koji je, doduše, primetio i da postoji mišljenje da je za Nagetse pametnije da pik prve runde drafta iskoriste za igrača koji bi mogao odmah da pomogne ekipi da napadne titulu.

Međutim, znate kako kažu... Gde ima dima, ima i vatre.



tagovi

Denver NagetsAleksej Pokuševski

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara