Sa večitog derbija u Areni (©Starsport)
Sa večitog derbija u Areni (©Starsport)

Poslednja trećina evropske sezone: Može li se u TOP 8 Evrolige? Može li se i na F4?

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.02.23. | 13:45

Šta kažu kvote...

Partizan Mozzart Bet u euforiji posle rapsodije protiv Asvela, Crvena zvezda pomalo uzdrmana posle teškog poraza od Virtusa u Bolonji. Ništa posebno neuobičajeno u jednoj dugoj košarkaškoj sezoni u kojoj se utakmice ređaju jedna za drugom, pa nema vremena ni za odmor, a kamoli za slavlja ili tugovanja. Ne tako davno i crveno-beli su imali čudesnu trijumfalnu seriju, dok su se crno-beli trudili da poslože odbranu zbog koje su gubili u nizu.

Situacija se u međuvremenu okrenula, a sasvim moguće će još i koji put, jer večiti beogradski rivali tek su ušli u poslednju trećinu evropske sezone. Sa ciljevima možda i ambicioznijim od onih najavljivanih na početku sezone. Ni Zvezda ni Patizan Mozzart Bet ne kriju da hoće u četvrtfinale. A navijači i jednih u drugih sigurno u sebi razmišljaju kako bi onda sve bilo moguće, pa možda i senzacionalan plasman na Fajnal for. Ipak na klupi Partizan Mozzart Beta sedi najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović. Ipak Crvena zvezda još čeka da u elitnom takmičenju debituje Fakundo Kampaco, a tada će imati možda i najjaču spoljnu liniju Evrope.

Izabrane vesti

A, sezona je takva – nikad ujednačenija. Partizan Mozzart Bet je trenutno na učinku od po 11 pobeda i poraza. Zvezda ima jednu pobedu manje, jedan poraz više. Timovi koji su trenutno na pozicijama koje vode u TOP 8 nisu daleko – Žalgiris, Baskonija i Valensija su na koti od 12 pobeda i 10 poraza. Čak je i zaostatak crno-belih za vodećim Olimpijakosom manji no što je prednost beogradskog tima u odnosu na fenjeraše iz Albe.

Dakle, izvodljivo je, a to i kažu i kvote Mozzart kladionica. Prema njima, šanse Partizan Mozzart Beta da se plasiraju u četvrtfinale Evrolige mere se kvotom 2,80. Crvena zvezda tek nešto slabije stoji na koti 3,00.

Plasman na Fajnal for već je druga priča, jer Olimpijakos, Real, Barselona i Fenerbahče ipak igraju za nijansu kvalitetnije od drugih, pa je kvota da će Partizan Mozzart Bet među četiri najbolja na Starom kontinetu zaokružena na 13, dok je za Crvenu zvezdu na 15.

Mada bi i one značajno skočile samo ako bi večiti vezali nekoliko pobeda.

NAREDNIH PET UTAKMICA VEČITIH

PARTIZAN MOZZART BET

Žalgiris – PARTIZAN MOZZART BET

Bajern – PARTIZAN MOZZART BET

PARTIZAN MOZZART BET – Fenerbahče

PARTIZAN MOZZART BET – Alba

Virtus – PARTIZAN MOZZART BET

CRVENA ZVEZDA

Olimpija Milano – CRVENA ZVEZDA

Makabi Tel Aviv – CRVENA ZVEZDA

CRVENA ZVEZDA – Alba

Bajern Minhen – CRVENA ZVEZDA

CRVENA ZVEZDA – Anadolu Efes

POSLEDNJIH PET UTAKMICA VEČITIH

Partizan Mozzart Bet – Asvel 92:71

Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet 78:79

Valensija - Partizan Mozzart Bet 89:81

Partizan Mozzart Bet – Baskonija 83:65

Makabi Tel Aviv - Partizan Mozzart Bet 90:81

CRVENA ZVEZDA

Virtus - Crvena zvezda 84:72

Crvena zvezda – Partizan Mozzart Bet 78:79

Žalgiris – Crvena zvezda 71:66

Crvena zvezda – Monako 92:68

Crvena zvezda – Real Madrid 59:79



Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara