Zoran Savić (©MN Press)
Zoran Savić (©MN Press)

Savić od utorka Partizanov

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 06:59

U Humskoj sve spremno za dolazak legende naše košarke na poziciji sportskog direktora umesto Nikole Lončara

Crno-beli imaju očajnu sezonu. Ispali su iz Evrokupa, u ABA ligi je skor 7-13 posle poraza u večitom derbiju u nedelju uveče i ostaće bez plej-ofa regionalnog takmičenja. Aleksandar Matović je treći trener ove sezone posle odlazaka Vlada Šćepanovića i Saša Filipovskog, ali u Humskoj se ne predaju, žele da okrenu novi list, s novim snagama. Tračak nada za Partizan je dolazak Zorana Savića za sportskog direktora kluba.

Mozzart Sport je prošlog petka doneo informaciju da crno-beli imaju naslednika Nikole Lončara, a kako nezvanično saznajemo, od sutra bi Savić trebalo da zasuče rukave u novoj ulozi. Očekuje se da će u utorak doći do potpisivanja ugovora sa iskusnim košarkašim radnikom, nekadašnjim trofejnim reprezentativcem naše zemlje.

Izabrane vesti

Savić je bio idejni tvorac dva uspeha klubova van srpskih granica, kada je Fortitudo iz drugog plana iznenadio celu Evropu i igrao finale Evrolige sa Makabijem (2004). Zatim je od 2005. do 2008. godine, takođe kao generalni menadžer (pozicija koja se u Srbiji često s pravom izjednačava sa ulogom sportskog direktora), postavljao osnove Barselone na putu do evropskog trona 2010. sa Ćavijem Paskvalom kome je kao 35-godišnjaku upravo Savić prvi pružio priliku da sedne na klupu kontinentalnog giganta.

Ponedeljak, 18.00 (1,70) Krka (14,5) Borac (2,30)

Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio svetsko zlato (1990), tri evropska zlata (1991, 1995, 1997) i olimpijsko srebro (1996). Osvojio je tri Evrolige (1990, 1991, 1998), bio MVP Fajnal fora Evrolige 1998. godine igrajući za Virtus iz Bolonje, uzeo je Kup Koraća 1994. godine, osvajao je špansku ligu i kup, italijansku ligu i kup, dve jugoslovenske lige i dva kupa, grčki kup i turski Superkup.

Za razliku od mnogih njegovih saigrača iz trofejnih generacija Plavih koji su se odlučili za trenerske klupe ili direktorske i predsedničke fotelje, on je najbrže rešio da bude sam svoj gazda i ušao je u menadžerske vode, tako da mu ni kontakti ni poznavanje igrača nisu slabija strana. Tokom karijere je zastupao imena poput Rođera Grimaua, Dalibora Bagarića, Milana Mačvana, Dejana Todorovića, Zorana Nikolića, Filipa Petruševa, kao i trenere poput Ćavija Paskvala i Vlada Šćepanovića.



tagovi

KK PartizanZoran Savić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara