Detalj sa utakmice (© Star Sport)
Detalj sa utakmice (© Star Sport)

Šok godine u Beogradu: Derbi ima meč loptu, Partizan pred eliminacijom

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.05.23. | 20:57

Zvuči neverovatno, ali Studentski centar je poveo u plej-ofu ABA lige i ako tim Željka Obradovića ne pobedi u četvrtak, sezona je završena. Kevin Panter je promašio šut za pobedu

Šok! Senzacija! Reči koje savršeno opisuju dešavanja na startu plej-ofa ABA lige za klub iz Humske. Partizan Mozzart Bet je izgubio od Studentskog centra u Beogadu. Jasno je bilo da su dešavanja iz Madrida svima u crno-belom i dalje bile u mislima, ali teško da je neko očekivao da bi nešto ovako moglo da se desi, da se dopusti Studentskog centru meč lopta koji će imati priliku da iskoristi u četvrtak. Na kraju 84:83 za goste iz Podgorice.

Crno-beli kako znaju i umeju moraju da zbiju redove, otputuju u Podgoricu gde je pobeda apsolutni imperativ kako bi se onda serija vratila u Beograd. Sada je u plasman u polufinale pod velikim znakom pitanja ako tim Željka Obradovića bude ovako igrao.

Izabrane vesti

Na kraju je tragičar Kevin Panter koji je promašio dva šuta za pobedu. On je okončao meč sa 14 poena, dok je najefikasniji bio Zek Ledej sa 20. Studentski Centar su do pobede predvodili Zvonimir Ivišić sa 22 i Flečer Megi sa 16 poena.

Čak i činjenica da se meč igrao van Arene i da nije bilo Alena Smailagića koji je povređen, a Tristan Vukčević u Americi zbog NBA drafta ne može da opravda večerašnje izdanje tima koji nije ličio na onaj koji je u nekoliko navrata dominirao protiv Reala, sada su bili umorni, spori sa povremenim bljescima energije koji su nedovoljni u ovom delu sezone.

Koliko god je Željko pričao da treba zaboraviti sve što se događalo protiv Reala, pokazalo se po ko zna koji put da je priča jedno, a praksa nešto sasvim drugo. Odmah je bilo jasno da crno-beli nisu glavom u ovoj utakmici i da je gost iz Podgorice neuporedivo čvršće i žešće ušao u susret željan senzacije. I dok se Partizan mučio da organizuje napade i odgovori na energičan start protivnika, na semaforu je vrlo brzo stajalo 17:27.

Nisu pomagale ni instrukcije Obradovića na nekoliko tajm-auta, jednostavno odbrana crno-belih nije postojala. Studentski centar je rutinski rešavao napade i početkom druge deonice otišao na 13 poena prednosti.

Bio je to znak da je vrag odneo šalu i toga je prvi bio svestan Jam Madar. Najbolji mladi igrač Evrolige je zaigrao žestoku odbranu, ukrao dve lopte i tako pokrenuo seriju crno-belih u kojoj je Kevin Panter pogađao sa distance, asistirao Zeku Ledeju, a sjajnu rolu imao je i Lesor. Za svega nekoliko minuta sa minus 13, Partizan je došao na plus dva posle koša francuskog centra (44:42).

Međutim, taman kada se pomislilo da bi crno-beli mogli da prelome otpor protivnika, desilo se potuno suprotnost. Gosti se nisu predavali, i kako je vreme odmicalo ponovo su krnuli da prave razliku koja je otišla i do osam pre nego što je Džejms Naneli pogodio trojku za 63:68.

Imao je Studentski centar na startu poslednjeg kvartala, doduše minimalnu, ali trojka Dantea Egzuma je i to promenila. Australijanac je na kraju posle dosta muka doneo šest poena prednosti, ali ni tu nije bio kraj. Po ko zna koji put Partizan dopušta protivniku da se vraća neverovatnim koševima koje su pogađali uz faul pa se u poslednji minut meča ušlo sa prednošću protivnika, naredni napad promašio je Kevin Panter pa je sve išlo ka senzacionalnom porazu. Imao je i drugu priliku, ali i to je promašio za poraz na startu plej-ofa.

Partizan – Studentski centar 83:84 (17:22, 29:25, 21:21, 16:16)

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd; Sudije: Nedović, Koljenšić, Ćalić

Partizan: Ledej 20, Drezgić 0, Koprivica 0, Panter 14, Papapetru 2, Egzum 10, Naneli 7, Lesor 12, Trifunović 7, Madar 11.

Studentski centar: Megi 16, Pavlićević 4, Ivanović 6, Vučeljić 0, Slavković 11, Hadžibegović 6, Tasić 8, T. Ivišić 0, Z. Ivišić 22, Drežnjak 11


tagovi

KK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara