Rudi Gober (© FIBA)
Rudi Gober (© FIBA)

Šta očekivati od Gobera u finalu? Najbolju utakmicu do sada!

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.09.22. | 20:09

Kratak je bio Vensant Kole posle plasmana Francuske u finale Evrobasketa

Uprkos činjenici da su i u osmini finala i u četvrtfinalu bili na ivici ispadanja, Francuska je sada zvanično osvojila medalju na ovogodišnjem Evrobasketu. Savladali su Poljake u polufinalu.

Izabrane vesti

"Ovo je pobeda naše odbrane. Bili smo agresivni, nismo padali u intenzitetu. Ovo je najše najbolje izdanje od samog starta turnira. Nisu se snašli na naš pritisak", bili su prvi utisci Vensana Kolea posle trijumfa i plasmana u finale.

Sve je rešeno u dominantnom drugom poluvremenu.

"Prvi deo utakmice je bio pun uspona i padova, ali u nstavku smo odigrali znatno bolje u napadu. Pogađali smo šuteve, ali to nije najbitnije, najbitnije bio naš karakter i volja za nadmetanjem".

Francuska je na ovom šampionatu došla sa najvećom zvezdom. Rudijem Goberom. Centar Minesote igra solidan šampionat, od svih NBA zvezda sa ovog prvenstva, dogurao je najdalje. Sada je pitanje samo kako će odigrati u meću za zlatnu medalju.

"Očekujem da se bori, da odigra najbolju utakmicu do sada. To ne očekujem samo od njega, već od svakog igrača. Želimo da napredujemo zajedno i da odigramo najbolje zajedno. Došli smo do ovog momenta sada, borili smo se da bismo došli do ovde. Moramo da ostanemo verni sebi, to važi i za Rudija koji ima kvalitet da nam pomogne bez obzira ko bude protivnik", podvukao je Kole.

Francuzi sada čekaju pobednika meča Španija-Nemačka.



tagovi

košarkaška reprezentacija FrancuskeEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara