(©Reuters)
(©Reuters)

Tejtum i Braun jači od Hardena: Bostonu pripala NBA premijera (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.10.22. | 04:28

Pala Filadelfija – 126:117

Matematika je egzaktna nauka: dva je uvek veće od jedan. Odnosno, tim koji ima dvojicu igrača koji ubace po 35 poena je mnogo bliži pobedi od onog koji ima jednog takvog košarkaša.

Boston Seltiksi su slavili na NBA premijeri sezone 2022/23. Za njih, ako se po jutru dan poznaje, ovo bi mogla da bude dobra godina. U TD Gardenu pala je Filadelfija, kojoj Džejms Harden nije bio dovoljan da bi izvukla više od podnošljivog poraza – 126:117.

Izabrane vesti

Harden je odradio svoju porciju, ubacio je 35 poena (9/14 šut iz igre) uz osam skokova i sedam asistencija, ali mu je nedostajala veća podrška saigrača. Onakva kakvu je, recimo, imao Boston, jer su tamo Džejson Tejtum i Džejlen Braun ubacili po 35 poena. Tejtum je imao i 12 skokova.

A, odmah su se javili pedantni statističari, koji su izračunali da su Tejtum i Braun treći tandem u istoriji lige koji je na premijernoj utakmici postigao po 35 poena. Pre njih su to uspeli Robertson i Tvajman 1961. i Vest i Čemberlen osam godina kasnije. Dosta dugo je prošlo vremena otkako je neko uspeo da ponovi taj skor.

Filadelfija je bolje otvorila meč i dobila je prvu četvrtinu (29:24), a vodila je i u većem delu druge. Na poluvremenu je, ipak, bilo nerešeno – 63:63. A, to je bio uvod u ono što će se desiti u nastavku.

Boston je potpuno preuzeo konce igre, pobegao na dvocifrenu razliku i tu prelomio meč. Jedino što je Filadelfija uspela je da se primakne na osam poena zaostatka u poslednjoj deonici, ali su Kelti brzo odbili taj napad, vratili prednost na razliku iznad deset poena i rutinski priveli meč kraju, do prve pobede u sezoni.

NBA LIGA

Utorak

Boston - Filadelfija 126:117

/Tejtum 35 - Harden 35/

4.30 Golden Stejt - LA Lejkers


tagovi

Boston SeltiksFiladelfija SeventisiksersNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara