Ugasio se crno-beli vulkan u Pireju: Nije pomogla ni čudesna trojka Nanelija, Partizan pao u produžetku

Vreme čitanja: 5min | čet. 19.10.23. | 22:43

Crno-beli ispustili 14 poena prednosti u drugom poluvremenu protiv Olimpijakosa na njihovom terenu, na kraju tim Željka Obradovića ostao bez snage u produžetku

Šta reći posle utakmice u kojoj je Partizan Mozzart Bet bio na minus 12 tokom druge deonice, pa na plus 14 tokom treće da bi na kraju izgubio posle produžetka protiv Olimpijakosa u Pireju u 4. kolu Evrolige. Tragičar je svakako Kevin Panter koji je imao nekoliko šansi da donese pobedu crno-belima u finišu četvrte deonice. Poraz je samo na kratko sprečio Džejms Naneli čudesnom trojkom kojom je izborio dodatnih pet minuta, ali tu je Olimpijakos imao više snage za konačnu pobedu rezultatom 98:94.

Ovo je treći poraz Partizana posle četiri odigrana kola u Evroligi, ali difinitivno najbolniji. Crno-beli su posle katastrofalnog odigranog prvog poluvremen napravili pravu vulkansku erupciju u trećoj deonici kada je tim Željka Obradovića došao do čak 12 poena prednosti, ali ni to nije bilo dovoljno. Olimpijakos je preokrenuo u poslednjoj deonici gde je Kevin Panter imao tri šanse da donese pobedu, sve tri nije iskoristio. Trojka Džejmsa Nanelija za produžetak je donela samo kratku radost jer je Olimpijakos bio bolji u dodatnih pet minuta.

Izabrane vesti

Partizan nije imao ni ljudstava jer je ostao bez Frenka Kaminskog, Alena Smailagića, Pi Džej Doužera i Zeka Ledeja. Svi su imali pet faulova. Najefikasniji bio je Zek Ledej sa 18 poena, Kevin Panter je imao 17 (0/3 za tri). Kapiten je u finišu najviše preuzimao odgovornost, pogađao neke bitne šuteve, ali one najbitnije - za pobedu... nije. Tomas Volkap je odigrao neverovatnu odbranu i njemu idu velike zasluge za pobedu domaćina. Alen Smailagić je dodao 16, sve u drugom poluvremenu. Džejms Naneli je imao 12, Danilo Anđušić 11.

Kod domaćina je apsolutni heroj Janulis Larencakis sa 19 poena. Pogodio je sva slobodna bacanja kada se meč lomio. Nikola Milutinov je imao najveći indeks korisnosti - 30. Okončao je meč sa 16 poena i sedam skokova.

Otvorio je Partizan solidno utakmicu. Pet poena Pantera uz prvi trojku Frenka Kaminskog u elitnom takmičenju je najavljivalo dobru prvu deonicu, ali kako je Kaminski pogodio taj prvi dalekometni šut, opustio se i promašio naredna tri koja su otvorila seriju domaćina od 8:0, potom je Kaminski napravio i dva loša faula koja su dodatno pomogla Olimpijakosu da ode na 19:13. Do kraja deonice je Olimpijakos otišao i na plus sedam iako je Partizan preko Doužera vratio u jednom momentu na svega pola koša, ali domaćin je pre svega zbog šest ofanzivnih skokova i osam poena Aleka Pitersa održavao komotnu prednost.

Odbrana je u svakom smislu bila najveći problem crno-belih. Primljenih 28 poena za 10 minuta dovoljno govori o tome, ali posebno je bilo mučno gledati kako Olimpijakos kako iz napada u napad dolazi do nekoliko prilika da pogodi zbog 10 ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu. Kada se sve ovo sabere onda minus 12 posle 14 minuta i ne zvuči kao nešto neočekivano, pa je baš zato rezultat na poluvremenu bio pravo čudo. Olimpijakos je posle 20 mintua bio na svega šest poena prednosti (49:43) jer je Zek Ledej uradio sve što je do njega da crno-beli ostanu donekle u igri. Pogađao je trojke, skakao, krao lopte, na to su se nadovezali i poeni Kaminskog u poslednjem minutu pa je nada i dalje tinjala.

Ako je na poluvremnu tinjala, onda se početkom treće deonice u potpunosti rasplamsala zbog Alena Smailagića koji je za manje od tri minuta ubacio čak devet poena za prednost 52:49. Bila je to serija od čak 13-0 kluba iz Humske koja je u potpunosti utišala halu. Međutim, pronašao je Olimpijakos način da izbaci Alena iz igre. Fulovima. Morao je na klupu zbog četiri lične greške sredinom treće deonice, ali to kao da je samo dodatno raspalilo ostale igrače Partizana. Žestoka reakcija Smailagića zbog izlaska je probudila vulkan, pa je Anđušić sa zvukom sirene pogodio trojku, a onda je i Panter promešao odbranu i odjednom je Olimpijakos bio na konopcima. Eksplodirala je prednost Partizana do čak 67:53. Igrao je Partizan svemirsku košarku, leteli su crno-beli po terenu, ali bio je jedan veliki problem – faulovi. Kaminski je bio izbačen, Smailagić je takođe bio isečen, a Olimpijakos nije paničio.

Četvrta četvrtina će se dugo prepričavati. Partizan je u potpunosti fizički pao. Kako je vreme prolazilo Olimpijakos se vraćao preko izvanrednog Larencakisa. Prednost se iz minuta u minut topila uprkos koševima Pantera i Smailagića, ali Alen je ubrzo zvašio utakmicu u četvrtoj četvrtini zbog pet faulova. Sve je kulminiralo u poslednja dva minuta kada je Larencakis sa šest poena doneo izjednačenje (79:79). Alen Smalagić je novom čudesnom trojkom preko Mustafe Fala vratio plus tri (82:72). Bio je ovo rezultat sa kojim se ušlo u poslednji minut. Imao je Kevin Panter priliku da reši ovaj meč, dva puta je promašio, posle čega je Larencakis doneo prednost 17 sekundi pre kraja. Imao je Partizan napad za pobedu, posle tajm-auta Željka Obradovića. Lopta je ponovo bila u rukama Pantera koji se nije snašao, prešao je na svoju polovinu u diskutabilnoj sudijskoj odluci, ali tu nije bio kraj drami. Olimpijakos je imao tri poena prednosti na pet sekundi do kraja, ali to je bilo sasvim dovoljno za hladnokrvnog Nanelija da donese produžetak trojkom iz ugla za 85:85.

Međutim, crno-beli jednostavno nisu imali dovoljno igrača da se fizički nadmeću sa domaćinom. Partizan je ostao bez Doužera, Smailagića, Kaminskog, a kasnije i Ledeja. U poslednji minut se ušlo rezultatom 91:91. Milutinov je pogodio jedno slobodno bacanje, ali heroj je Volkap koji je u narednom napadu ukrao loptu Panteru i tako doneo pobedu Olimpijakosu koju je samo potvrdio nepogrešivi Larencakis sa linije za slobodna bacanja.

Četvrtak

Fenerbahče - Asvel 101:86

/Vilbekin 18, Biberović 17, Motli 15, Gudurić 14, Hejs 14 - F. Džekson 25, De Kolo 11, Lovernj 11/

Olimpijakos - Partizan 98:94 (85:85)

/Larencakis 19 - Ledej 18/

Baskonija - Žalgiris (u toku)

Real Madrid - Olimpija Milano (u toku)

Petak:

19.00: (1,15) Monako (20,0) Alba Berlin (6,50)

19.30: (1,45) Anadolu Efes (16,0) Valensija (3,20)

20.15: (1,60) Panatinaikos (16,0) Makabi Tel Aviv (2,65)

20.30: (1,80) Virtus Bolonja (15,0) Crvena zvezda (2,25)

20.30: (1,20) Barselona (19,0) Bajern Minhen (5,50)

*** Kvote su podložne promenama




tagovi

KK PartizanKK OlimpijakosEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara