Ekipa Partizana (© Starsport)
Ekipa Partizana (© Starsport)

Upozorenje! Ovo nije za one sa slabim srcem

Vreme čitanja: 4min | sre. 06.12.23. | 09:53

Partizan Mozzart Bet u razmaku od samo pet dana dva puta igrao mečeve u kojima je slavio posle produžetka. Triler završnice sada već postaju očekivana stvar za crno-bele

Ko redovno gleda utakmice Partizan Mozzart Beta ove sezone, verovatno često mora da posećuje lekara dan kasnije jer mu se do sada verovatno ozbiljno poremetio krvni pritisak, rad srca je postao neujednačen, stvorili su se i problemi sa snom... Sve zbog triler završnica koje svake nedelje igraju izabranici Željka Obradovića u Evroligi. Tako smo u samo pet dana bili svedoci dve lude pobede crno-belih posle produžetka u krcatoj Areni. Ne zna se šta je bilo napetije, da li trijumf protiv moćnog Panatinaikosa 30. novembra ili rušenje Monaka 5. decembra, a to su samo dve stavke u sada već podužoj listi neizvesnih mečeva ove sezone.

Izabrane vesti

"Mislim da je utakmica protiv Monaka bila luđa nego ona protiv Panatinaikosa. Ovo mi je bilo prvi put da igram protiv Majka Džejmsa, on je poznat po tome što pogađa teške šuteve. 'Pala' mi je vilica zbog njega, zbog onih šuteva pred kraj“, rekao je sjajni Bruno Kaboklo posle meča.

Utorak veče jeste ostao obeležen neverovatnim košem Majka Džejmsa kojim je Monako izborio produžetak protiv Partizana iako je crno-bela ekipa tokom četvrte četvrtine imala čak osam poena prednosti, a onda je na semaforu stajalo 72:69 na svega 10 sekundi pre kraja. Međutim, sa ovom ekipom crno-belih ništa nije jednostavno, ništa ne može bez drame. Dodatnih pet minuta napetosti je poslužilo da navijači pojedu one presotale nokte, ali na kraju i slave još jednu ludu pobedu za anale.

"To je Majk. Takve stvari radi kroz čitavu karijeru, ali mi ne odustajemo. Poklazali smo protiv Panatinaikosa, pokazali smo i sada. Borimo se do kraja, pa šta bude. Ovaj tim ima karakter i borbeni duh", rekao je kapiten Kevin Panter jedan od heroja u pobedama na oba meča.

Pomenuo je i sam ludačku završnicu protiv Panatinaikosa od prošle nedelje. Tada je situacija bila obrnuta. Grci su bili ti koji su vodili tokom četvrte četvrtine, a onda je Partizan na krilima već pomenutog Pantera došao do preokreta i pobede u produžetku.

Dovoljno neizvesnosti za celu sezonu, ali mečevi protiv Panatinaikosa i Monaka ni blizu ne mogu da ispričaju ono što se dešavalo u dosadašnjoj sezoni Partizana. Klub iz Humske je do sada u elitnom takmičenju već igrao tri meča koja su okončana u dodatnih pet minuta, već se pomalo zaboravlja šta se dogodilo u Pireju protiv Olimpijakosa. Ekipa Željak Obradovića je se vratila iz debelog dvocifrenog minusa, blistala je u jednom momentu, ali na kraju nije mogla da izdrži pritisak domaćih.

Pamti se i dosuđeni prelazak preko pola za Kevina Pantera u samom finišu meča i konačni poraz u Atini. Bilo je to u četvrtom kolu.

Priča još uvek nije završena. U dosadašnjih 12 mečeva elitnog takmičenja, Partizan je šest završavao u neizvesnim završnicama za infarkt.

Protiv Crvene zvezde su u petom kolu bili na kolenima. Večiti rival je išao ka sigurnoj pobedi, a onda se niotkuda pojavio Aleksa Avramović. Zatrpao je koš crveno-belih iz svih pozicija u četvrtoj četvrtini i doneo pobedu 88:86 za potpuni delirijum na tribinama.

Idemo dalje. Selimo se u Vitoriju na meč šestog kola. Partizan je sada taj koji ima prednost. Pobeda je već u šakama izabranika Željka Obradovića, potrebno je samo odbraniti poslednji napad Baskonije. Kodi Miler Mekintajer šutira trojku za pobedu koju ne pogađa, ali nebeski skok Čima Monekea izbija pobedu iz šaka Partizana.

Nedelju dana kasnije u Beogradu, Partizan ponovo režira završnicu koja komotno može da se ubaci u neki film o kome bi se pisalo da je previše nerealan da bi se zaista dogodio. Svega 80 sekundi pre kraja, Partizan dopušta Fenerbahčeu da povede sa tri razlike, a onda u potpunoj ludnici dolazi do preokreta zahvaljujući poenima Alena Smailagića, Danila Anđušića, ali i promašajima na drugoj strani Jama Madara koji sada nosi dres giganta iz Istanbula.

Pamti se i meč u Nemačkoj protiv Bajerna koji je završen s rezultatom 94:85, ali to ne pokazuje šta se sve dešavalo u poslednjoj četvrtini pošto je na manje od minut i po pre kraja Partizan spustio na 86:85, ali posle toga sve prosuo.

Ovde smo samo pomenuli utakmice Evrolige, a triler završnica je bilo i u ABA ligi. Porazi od Mege i Igokee su i dalje neshvatljivi. Partizan je na tim mečevima imao zaostatak od 20 poena, a onda dolazio do šuta za pobedu koje nije realizovao.

Kada se sve sabere i oduzme, gledanje utakmica Partizana se definitivno ne preporučuje za one sa slabim srcem. Nova potencijalna drama je zakazana već sa četvrtak kada Olimpija Milano sa Etoreaom Mesinom, ali bez Nikole Mirotića dolazi u Arenu.

EVROLIGA - 12.KOLO

Utorak

Anadolu Efes - Panatinaikos 71:68

/Džouns 21 - Nan, Lesor 13/

Alba - Žalgiris 64:62

/Timan 16 - Giedraitis 15/

Olimpijakos - Real Madrid 71:77

/Vokap 17 - Musa 23/

Bajern - Olimpija Milano 91:84

/Edvards 32 - Šilds 26/

Partizan Mozzart Bet - Monako 85:83

/Panter 25 - Motiejunas 23/

Sreda

20.15 (2,25) Asvel (15,00) Makabi (1,80)

20.30(1,90) Baskonija (15,00) Fenerbahče (2,10)

20.30 (1,80) Valensija (15,00) Crvena zvezda (2,25)

20.30 (2,40) Virtus Bolonja (15,00) Barselona (1,70)



tagovi

KK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara