Detalj sa derbija (© Star Sport)
Detalj sa derbija (© Star Sport)

Večiti biju još 13 bitki za plej-of koji je na vidiku

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.01.23. | 16:22

Posle derbija i pobede Partizana, beogradski timovi su i dalje u borbi da se nađu među osam najboljih u Evroligi

Najbitnija stvar u Evroligi u ovom momentu je da i Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda imaju vrlo realne šanse da se nađu u plej-ofu elitnog takmičenja. Ima još dosta da se igra, tačnije ima da se odigra još 13 mečeva do kraja ligaškog dela, a večiti rivali su na istom učinku 10 pobeda i 11 poraza. Osmoplasirani tim beži samo jednu pobedu.

U pitanju je Makabi koji ima 11-10, baš kao i Valensija. Sasvim dostižni su Baskonija i Žalgiris timovi na sedmom i šestom mestu koji imaju po 12 pobeda. Večiti rivali su u grupi sa Efesom koji imaju po 10 pobeda i zauzimaju 10, 11, i 12. mesto. Upravo su ovo timovi koji će se najverovatnije boriti sa mesto koje vodi u plej-of, a ako smatramo da su Olimpijakos i Real sigurni sa po 14 pobeda, a u ovom momentu ih prate Fenerbahče, Barselona i Monako koji su na 13 trijumfa. Međutim kakva je sezona bila do sada, apsolutno je sve moguće.

Izabrane vesti

Ipak, i Parizan Mozzart Bet i Crvena zvezda sve drže u svojim rukama, ali da ih čeka izuzetno težak posao, čeka ih. Ostalo je 13 utakmica do kraja. Crno-beli imaju sedam mečeva u Beogradu, ali najbitniji su na strani. Pre svega protiv Žalgirisa koji je zakazan za narednu nedelju, tu je i duel u Minhenu protiv Bajerna, a ne bi bilo iznenađenje da se sve razreši u poslednjem kolu protiv Panatinaikosa u Areni 14. aprila.

"Svi su saglasni da je Evroliga nikad teža i neizvesnija. Pred nama je još 13 kola, mnogo toga može da se promeni. U ovom ritmu je teško razmišljati o bilo čemu. U nedelju već igramo protiv Mornara, koji moramo da dočekamo sa maksimalnim poštovanjem. Pa onda idu Asvel i Žalgiris u Kaunasu u petak", rekao je Željko Obradović posle pobede nad Crvenom zvezdom.

Pobedu jeste uzeo Partizan Mozzart Bet sinoć u Pioniru čime se izjednačio sa večitim rivalom na tabeli sa skorom 10-11, a razlog za brigu je Nedovićeva trojka koja važna za crveno-bele iz vrlo jednostavnog razloga - u slučaju da Crvena zvezda i Partizan Mozzart Bet na kraju sezone budu imali identičan skor, branilac triple krune imaće prednost i poziciju više.

Ekipa Duška Ivanovića ima šest mečeva na svom terenu od toga protiv Valensije i Baskonije će biti izrazito zanimljivi i bitni, a sa posebno pažnjom će se pratiti okršaji u Atini protiv Panatinaokosa i Minhenu protiv Bajerna. Baš kao i Partizan, Zvezda završava ligaški deo na svom terenu kada Fenerbahče bude stigao u Pionir.

"Sve je otvoreno, pogotovo što smo izgubili sa pola koša, što nam daje prednost u odnosu na Partizan. Ima još dosta da se igra i dalje smo i više nego u igri za plej-of", rekao je Filip Petrušev..

PREOSTALE UTAKMICE PARTIZAN MOZZART BETA

Partizan Mozzart Bet - Asvel 31. januar

Žalgiris - Partizan Mozzart Bet 3. februar

Bajern - Partizan Mozzart Bet 9. februar

Partizan Mozzart Bet - Fenerbahče 23. februar

Partizan Mozzart Bet - Alba 2. mart

Virtus Bolonja - Partizan Mozzart Bet 7. mart

Olimpija Milano - Partizan Mozzart Bet 9. mart

Efes - Partizan Mozzart Bet 16. mart

Partizan Mozzart Bet - Olimpijakos 24. mart

Partizan Mozzart Bet - Barselona 28. mart

Partizan Mozzart Bet - Real Madrid 31. mart

Monako - Partizan Mozzart Bet 7. april

Partizan Mozzart Bet - Panatinaikos 14. april

PREOSTALI MEČEVI CRVENE ZVEZDE

Virtus Bolonja - Crvena zvezda 31. januar

Olimpija Milano - Crvena zvezda 2. februar

Makabi - Crvena zvezda 9. februar

Crvena zvezda - Alba 24. februar

Bajern Minhen - Crvena zvezda 2. mart

Crvena zvezda - Efes 8. mart

Panatinaikos - Crvena zvezda 10. mart

Barselona - Crvena zvezda 17. mart

Crvena zvezda - Baskonija 23. mart

Crvena zvezda - Valensija 29. mart

Asvel - Crvena zvezda 31. mart

Crvena zvezda - Olimpijakos 6. april

Crvena zvezda - Fenerbahče 13. april




tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara