Željko Obradović (© Star sport)
Željko Obradović (© Star sport)

Željko Obradović: Nosim breme favorita već 30 godina

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.03.22. | 10:21

Trener Partizana otvoreno o izazovima koji slede u ABA ligi i Evrokupu

Naštelovao je Željko Obradović formu pred najbitnije mečeve Partizana u ovom delu sezone. Otkako je ekipa primila težak rezultatski udarac u Litvaniji od Lijetkabelisa u Evrokupu, nanizano je četiri trijumfa. Iz meča u meč crno-beli izgledaju sve bolje, a posebno je dominantan klub iz Humske bio u Poljskoj protiv Šljonska. Sada sledi veliki izazov u regionalnom takmičenju - duel u Ljubljani protiv Cedevite Olimpije koja je takođe u strašnoj formi.

Slovenci gaze sve pred sobom, ali uprkos tome, ambicije crno-belh se ne menjaju. Pobeda na svakom meču - ime rivala nije bitno. Ovo je filozofija Željka Obradovića koja traje pune tri decenije i donela je pregršt titula svim klubovima u kojima je radio.

Izabrane vesti

Otkako se vratio u Humsku, nezapamćenja euforija vlada kod navijača, a Partizan je proglašen favorite na svim frontovima.

"Živim to od kada sam postao trener Partizana pre 30 godina, čitavu karijeru imam breme. Ništa novo za mene. Pokušavam ekipi da objasnim neke stvari, pre svega mladima koji imaju pomoć od iskusnijih kako da se ponašaju. Nema izgovora, kada igraš i kada si na ovom nivou moraš da budeš spreman na sve", rekao je Obradović za klupsku televiziju.

Nastavio je u istom dahu.

"Savršeno dobro znam šta se očekuje kada sam došao. Ne obraćam pažnju na komentare, bili oni negativni ili pozitivni. Koncentrisan sam na igrače i dešavanja na terenu. Ulažemo napor, verujemo u sopstveni rad. Meni ne fali motivacije, ne mogu ni da se požalim na igrače, posebno posle one utakmice u Litvaniji. Četiri utakmice to izgleda potpuno drugačije".

Partizan u nedelju igra u ljubljani u dvorani Tivoli, a ponovo se očekuje prepuna dvorana. Nešto na šta su igrači Partizana navikli ove sezone.

"Super, mi smo zadovoljni tom činjenicom. Igrači su ti koji uživaju kada vide pune tribine. Lično volim takav ambijent, to znači da je ovaj naš sport u pravim rukama".

Crno-beli su u seriji, nadigrani su Budućnost, Metropolitan, Igoka i već pomenuti Šlonsk. Za svaku od ovih utakmica Obradović je imao dovoljno treninga na spremi ekipu.

"Trening je nešto što je veoma važno. Svaki put ove sezone kada smo imali priliku da treniramo duže, izgledali smo bolje. Treba imati u vidu da ulazimo u deo sezone kada slede utakmice na ispadanje. Iskoristićemo sve što je ispred nas da napredujemo".

Na prethodnom meču Obradović je uspeo da izbalansira minutažu igrača.

"Idealno bi bilo kada bi svih 12 igrača odigralo po 15 minuta, ali to nije realno. Gledam da podelim minute, da neke momke podignemo ako su van forme, tako je do sada, tako će biti i u buduće. Svako treba da se oseća da je važan član ekipe", podvukao je trener crno-belih.

ABA LIGA - 24. KOLO

Subota

17.00: (1,25) Igokea (17,0) Studentski centar (4,40)

19.00: (1,30) FMP (16,0) Borac Čačak (3,90)

Nedelja

17.00: Cedevita Olimpija - Partizan

19.00: Mornar - Zadar

21.00: Budućnost - Cibona

Ponedeljak

18.00: Crvena zvezda - Krka

Utorak

18.00: Split - Mega Mozzart




tagovi

Željko ObradovićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara