Stevan Jelovac
Stevan Jelovac

Čudo novog srpskog reprezentativca: Stevan Jelovac - 49+15!

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.02.18. | 21:30

Rekord VTB lige

Aleksandar Đorđević ga je pozvao u nacionalni tim umesto povređenog Milana Mačvana, a Stevan Jelovac je eksplodirao od sreće i potom tu finu emociju pretvorio u energiju koja  mu je obezbedila mesto u istoriji VTB lige. Jer teško da će neko skoro uspeti da ponovi partiju kakvu je novopečeni srpski reprezentativac pružio na gostovanju kod Kaleva iz Talina. Jelovac je ubacio 49 poena i rekordom VTB lige utabao Nižnjem put do pobede od 103:97!

Čisto poređenja radi, iako smo vrlo svesni da protivnici nisu isti, rekord Evrolige je 41 poen. Rekorder VTB lige bio je Kit Lengford sa 42 poena. U NBA ligi još i nekako, u evropskoj košarci ovakva izdanja su pravi rariteti, bez obzira na to što se igrao jedan produžetak. U njemu, samo četiri poena Jelovca. Toliko je bilo potrebno.

Izabrane vesti

Jelovac je za dva šutirao 8/12, za tri 6/10, a sa penala 15/17. Prava je šteta što nije ušlo bar još jedno, pošto mu je tako malo nedostajalo da prebaci granicu od 50 poena.

I da sve bude još luđe: Jelovac je uknjižio i 15 skokova, a utakmicu završio sa ukupnim indeksom korisnosti od neverovatnih 55.

Da se pamti!

(FOTO: MN Press)


tagovi

Stevan Jelovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara