Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

NAJAVA DANA (sreda, 13. januar): Ziceri za Siti i Totenhem, Superkup Francuske, srpski rukometaši dočekuju Grčku

Vreme čitanja: 4min | sre. 13.01.21. | 06:30

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

MAN. SITI – BRAJTON, 19.00

(Fudbal, Engleska 1)

Izabrane vesti

Siti nema ni jedan jedini razlog da se plaši Bratona koji je sa proteklih pet utakmica uspeo da izbori čak četiri remija. Naravno, dodatno samopouzdanje mančesterskom timu uliva pred meč zabeležena pobeda nad Čelsijem, kao i odličan skol odbrane koja je na ukupno 15 utakmica primila svega 13 golova. Gvardiola će dakle najverovatnije poterati prvotimce da pojure do brzog vodećeg pogotka.

TOTENHEM – FULAM, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

Tim Aleksandra Mitovića ide na noge Pevcima koji su sastavom zaista dobri, mada se u poslednje vreme da zapaziti da beleže oscilacije u formi. Kako bilo, Fulam je dole pri dnu, vezao je četiri X ishoda, a Totenhem drži četvrto mesto uz želju da se krene ka vrhu. Murinjo će sigurno insistirati na pobedi, a Fulam će morati da se povuče.

PSŽ – MARSELJ, 21.00

(Fudbal, Superkup Francuske, finale)

Ovo će biti 99. klasik dva velikana francuskog fudbala i prva međusobna bitka za trofej u ovom takmičenju još od 2010. godine, kada je Marselj slavio u Tunisu nakon izvođenja jedanaesteraca. Ipak, treba imati na umu da je PSŽ sedmostruki uzastopni osvajač ovog trofeja, a i da nije te fantastične serije, tim iz Pariza bio bi favorit u ovoj utakmici. Marselj ima dosta problema sa formom ove sezone, dosta oscilira i nikako da poveže konce, što bi moglo da utiče i na njegovo izdanje u ovoj utakmici.

PAOK – OLIMPIJAKOS, 18.30

(Fudbal, Grčka 1)

Na jednoj strani Andrija i Živko Živković, a na drugoj Lazar Ranđelović. Na prethodna dva od tri gostovanja Olimpijakosa na Tumbi, Pirejci su slavili i oba puta je to bilo rezultatom 1:0. Godinama unazad okršaji crno-belih i crveno-belih ne obiluju golovima. Poslednjih pet od deset ligaških derbija završeno je minimalnom pobedom, a na istom uzorku utakmica Olimpijakos je za nijansu bio uspešniji. Trijumfovao je pet puta, dok je PAOK izlazio kao pobednik u četiri navrata. Nerešen ishod sveo se na statističku grešku.

FJORENTINA – INTER, 15.00

(Fudbal, Kup Italije)

Kakvu dramu je doneo poslednji meč para. Ko se seća, Inter je u septebru uspeo da savlada, odnosno da preokrene rezultat golovima u 87. i 89. utakmice drugog kola Serije A. Pokušaće Konte da mu se tako nešto ne ponovi posle remija s Vučicom a trenutno u ligaškim vodama tek 12. Fjorentina sigurno će pokušati dobro da pokrije prilaze golu čekajući eventualnu grešku Intera.

JUVENTUS – ĐENOVA, 20.45

(Fudbal, Kup Italije)

Ne očekuje se nišata od Đenove. Pobeda na kecu, odnosno nabijanje statistike za Ronalda i družinu deluje kao potpuno logičan sled dešavanja na utakmici osmine finala nacionalnog kupa. Uostalom, Stara dama je samo u toku prošle kalendarske godine dva puta tukla Đenovu istovetnim ishodima, pa je s tim u vezi isplativo bilo odigrati GG4+.

REAL SOSIJEDAD – BARSELONA, 21.00

(Fudbal, Superkup Španije, polufinale)

Barselona grabi napred, a Real Sosijedad je u strmoglavom padu. Katalonci su posle slabog starta u Primeri nanizali osam utakmica bez poraza (šest pobeda, dva remija), ali ono što najviše raduje navijače jeste ponovo raspoloženi Lionel Mesi. Argentinac je već stigao do 11 prvenstvenih golova ove sezone. Bitno je znati i da Sosijedad meč para nije dobio još od 2016. godine.

REAL MADRID – CRVENA ZVEZDA, 20.30

(Košarka, Evroliga)

Ovo će biti drugi meč dva tima u ovogodišnjem izdanju Evrolige. Real je slavio u Beogradu u dramatičnoj završnici sa 73:67, a trenutno madridski tim svojoj igrom nose Edi Tavares, Tompkins i Abalde. Kraljevski klub ima izuzetno jak sastav i dugačku klupu sa koje svako daje svoj doprinos. Oba tima u ovaj meč ulaze nakon tesnih poraza u 18. kolu. Real je poražen od Armanija u Madridu, dok je Crvena zvezda izgubila od Fenerbahčea košem uz zvuk sirene.

PARTIZAN – TRENTO, 20.30

(Košarka, Evrokup)

Crno-beli će probati svim silama da probaju da dođu do četvrtfinala ovog takmičenja kako bi eventualno na taj način „spasili“ sezonu, ali moraju da budu oprezni. Posebno posle poraza od Borca u Čačku koji im sigurno nije dobro legao. Džoš Perkins je pridošlica iz Gljivica i trebalo bi da pomogne u organizaciji napada. Videćemo da li će biti spreman za Trento. Bilo bi dobro po crno-bele da zaigra, posebno imajući u vidu da Ognjena Jaramaza čeka pauza zbog povrede kolena. Gledajući statističke parametre, Partizan ima više poena u proseku od Trenta (81:76,5), ima manje skokova (34:38), u asistencijama su izjednačeni, dok je šut i za dva i za tri poena na strani crno-belih.

SRBIJA – GRČKA, 17.00

(Rukomet, kvalifikacije za EP)

Iako nepoznati za širu rukometnu javnost, Grci, su napravili dobre rezultate u prošlom kvalifikacionom ciklusu za EP 2020, pošto su savladali Makedoniju i remizirali sa Islandom, pa je oprez nešto što je neophodno pred duel u Zrenjaninu. Euforiju, koja se stvorila posle odličnih partija sa velesilom kakva je Francuska, razume raduje selektora Toni Đerona, ali i opominje da se mora ostati maksimalno fokusiran. Treba očekivati igru po receptu primenjenom na Trikolore.


tagovi

klađenjeInternet klađenjenajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara