""
""

Smederevo izbačeno u petu ligu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.06.17. | 09:12

A nekadašnji superligaš taman je krenuo putem oporavka... Iz lige isteran i Mihajlovac

Sporna utakmica Srpske lige - Zapad između Smederava i Mihajlovca (3:4), odigrana u 24. kolu proteklog šampionata, dobila je konačni epilog - nekadašnji član Superlige i njihov komšija, izbačeni su iz lige! I to dva ranga niže. Tako će Smederevci i Mihajlovčani od iduće takmičarske godine igrati u Podunavskoj ligi, što je peti stepen takmičenja u Srbiji, piše Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Disciplinski sudija Fudbalskog regiona Zapadne Srbije - Zoran Janković, doneo je takvu odluku nakon pregledanog snimka utakmice na kome se vidi u najmanju ruku čudno ponašanje i trčanje domaćih fudbalera dok Mihajlovac postiže golove i poraz od 0:2 pretvara u trijumf - 4:3. 

Predsednici dva kluba, inače braća - Dejan i Goran Lukić takođe su kažnjeni i oni u narednih godina neće smeti da se bave nikakvim fudbalskim aktivnostima. 

Podsetimo, glasine da se radi o nameštaljki u cilju spasavanja Mihajlovčana od ispadanja krenule su odmah posle utakmice. Čaršija je govorila da se ne događa prvi put da ova dva kluba dogovaraju rezultat, ali na odluku se čekalo evo sve do juče. Iako su svi očekivali oduzimanje za Smederevo i Mihajlovac, Janković je postupio poprilično radikalno za srpske uslove i oba kluba isterala iz Srpske lige. 

Smederevo je inače sezonu završilo na sedmom mestu, a Mihajlovac na 14, s istim brojem bodova kao Železničar, ali je opstanak obezbeđen zbog boljeg međusobnog skora sa Lajkovčanima. Ispostaviće se, uzalud...

(foto: MN Press)


tagovi

Prva liga SrbijeSmederevoSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara