(©MN Press)
(©MN Press)

Beograd nije Novi Sad: Vojvodina udarila u tvrdo, Partizan uzvratio Lalama

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.04.21. | 21:20

Crno-beli izjednačili u finalnoj seriji Superlige Srbije - 3:1

Položili su odbojkaši Partizana oružje u Novom Sadu za tili čas, pomislila je Vojvodina da će glatko stići do pete uzastopne šampionske titule u Srbiji... I preračunala se. Ne ide tako lako u Beogradu, pokazali su crno-beli da nisu zalutali u finalnu seriju.

Napravila je Vojvodina prvi korak ka osvajanju šampionske krune, usledio je ekspresan odgovor. Odbojkaši Partizana slavili su u Beogradu sa 3:1 (25:14, 18:25, 25:23, 25:23) i poravnali rezultat u finalnoj seriji Superlige Srbije.

Izabrane vesti

Ušla je Vojvodina kao favorit u finale, i dalje to jeste, sve dok bude držala prednost domaćeg terena. Lale su godinama unazad neprikosnovene u Srbiji i žele da uspostave petogodišnji dominaciju, onu koju su uspostavili odbojkaši Crvene zvezde posle Partizanove titule 2011. godine. Ali, ne ide sve kao po loju.

Crno-beli imaju veliko srce, nikada ne odustaju i ponajviše zbog te borbenosti su se našli u finalu. Već sada je jasno da se neće obrukati protiv snažnijeg rivala. U Spensu ni set, u Beogradu velika pobeda.

Otvorili su odbojkaši Partizana bolje susret, oduvali su Lale u prvom setu i nagovestili da se Novosađani neće prošetati kroz njihovo dvorište. Od samog starta je Partizan ubacio Vojvodinu u mašinu, konstantno je dizao razliku na semaforu i brzopotezno osvojio prvi set. Stekli su crno-beli početnu prednost i mogao se očekivati odgovor Novosađana. Nisu crno-beli zadržali nivo igre iz prvog seta, Lale su to znale da kazne i relativno lako su stigle do prvog, a ispostaviće se i jedinog seta.

Znatno veća borba i neizvesnost viđeni su u trećem i četvrtom setu. Crno-beli su okrenuli rivala u završnici trećeg seta, vezali tri poena i dobrim servisima došli u novo vođstvo. Prva polovižina četvrtog seta pripala je odbojkašima Vojvodine, da bi se u nastavku situacija obrnula za 180 stepeni. Crno-beli su bili odlučniji i inspirisaniji, a prednjačio je sjajni Milan Pepić. Jurila je Vojvodina zaostatak i nije uspela da ga neutrališe.

Partizan je do trijumfa vodio Milan Pepić, koji je za crno-bele osvojio 33 poena. Lazar Marinović je doprineo trijumfu sa 15, a Lazar Koprivica sa 12 poena. Kod Vojvodine je najefikasniji bio Boris Buša sa 17 poena, a jedan manje dodao je Pavle Perić.

Treći meč finala igraće se 8. aprila, a domaćin je Vojvodina.

PARTIZAN – VOJVODINA 3:1

(25:14, 18:25, 25:23, 25:23)

Beograd

Sudije: Tomislav Popović, Robert Leko

PARTIZAN: Mandić, Arsenoski, Marinović 15, Lekić 6, Koprivica 12, Huzejrović, Janković 5, Stašević, Mladenović, Cvetković, Petrović, Pepić 33, Marinović, Janić.

VOJVODINA: Simić 6, Brborić, Čubrilo, Bajandić 12, Kovačević 2, Negić, Mašulović 8, Bošnjak, Buša 17, Blagojević, Prišić, Todorović 1, Rudić 1, Perić 16.


tagovi

OK VojvodinaOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara