Halvor Granerud (©Reuters)
Halvor Granerud (©Reuters)

Granerud ponovo pobeđuje

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.01.21. | 19:29

Norvežanin slavio u Nojštatu

Nešto nikako nije leglo Halvoru Granerudu na Novogodišnjoj turneji. Lider Svetskog kupa u ski skokovima totalno je podbacio na Četiri skakaonice, nije bio čak ni konkurentan za osvajanje titule.

Ali, kada su svetla reflektora ponovo prešla na Svetski kup, Norvežanin je ponovo počeo da blista. U subotu je osvojio drugo mesto, prvog dana takmičenja u Titize-Nojštatu, a danas je upisao novu pobedu, šestu ove sezone, šestu i u karijeri.

Izabrane vesti

Granerud je u prvoj seriji leteo 140, a u drugoj 138 metara i to mu je bilo dovoljno za trijumf. Iza njega ostao je Danijel Andre Tande, koji je leteo 138,5 i 138 metara, dok je na trećem stepeniku pobedničkog postolja na kraju stajao Štefan Kraft, koji je dobacio u dve serije do 138 i 136 metara.

Pobednik Novogodišnje turneje Kamil Štoh je u subotu pobedio u Nojštatu, ali je danas uzeo malo predaha, pa je takmičenje završio tek na 17. mestu.

U generalnom poretku Svetskog kupa Granerud ubedljivo vodi sa 946 bodova, na drugom mestu je Markus Ajzenbihler sa 684, a na trećem Kamil Štoh sa 622 boda.


tagovi

Kamil ŠtohHalvor Egner Granerudski skokovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara