Odbojkaši Vojvodine
Odbojkaši Vojvodine

Voša pala na startu Lige šampiona, berlinska legija stranaca bez milosti

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.12.21. | 21:20

Poraz srpskog šampiona na otvaranju elitnog takmičenja

Juče je počela Liga šampiona za odbojkaše, a danas je startovao i srpski šampion. Nažalost, porazom...

Nemački prvak Berlin je bilo nemilosrdan i savladao Lale u prvom kolu grupe D sa maksimalnih 3:0 (26:24, 25:16, 25:21) posle 74 minuta igre.

Izabrane vesti

Legija stranaca u berlinskom timu koji ima samo dvojicu nemačkih odbojkaša je ipak bila preveliki zalogaj za novosadske crveno-bele.

Prvak Srbije se muški borio protiv daleko iskusnijeg rivala. Izabranici Slobodana Boškana su u prvom setu bili blizu vođstva. Imali su 18:16 ali je nemački šampion preokrenuo. Igralo se poen za poen, vodila se egal borba i Berlin je prvi stigao do set lopte na 23:23. Vojvodina je spasila jednu, ali ne i drugu set loptu... Novosađani su podbacili u drugom setu koji su glatko izgubili, da bi u trećem opet pružili žestok otpor. Vodili su 18:17 ali je Berlin opet na iskustvo i kvalitet bio najbolji kada je najpotrebnije.

Bili su Novosađani konkurentni što se tiče bloka i servisa, ali je velika razlika bila u realizaciji napada i napravljenih grešaka. Amerikanac Bendžamin Peč je sa 14 osvojenih poena bio najefikasniji u pobedničkom timu, a nemački reprezentativac Ruben Šot je dodao 12. Milan Zečević je za Vojvodinu osvojio 12 poena.

U drugom meču 1. kola D grupe, Zenit je u Sankt Peterburgu savladao Benfiku iz Lisabona sa 3:0, po setovima 25:19, 25:16 i 25:23. Vojvodina će u drugom kolu D grupe dočekati Zenit.




tagovi

OK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara