Zoran Gajić (©Starsport)
Zoran Gajić (©Starsport)

Zoran Gajić: Kovač i igrači kao momak i devojka koji nisu pravi spoj; Muška odbojka nam umire

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.10.21. | 09:04

Problemi postojali i sa trenerima u mlađim reprezentativnim selekcijama, jer se tačno znalo ko je “uvezan“ s kojim klubom ili menadžerom

Počelo je evropskim zlatom, završilo se drvenom medaljom i otkazom za Slobodana Kovača. Otkazom za koji je on, kako sam kaže, čuo od igrača. Međutim, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić u intervjuu za Danas kaže da je doskorašnji selektor i te kako mogao da nasluti šta ga čeka, te da je sam odnos Kovača sa igračima i bio glavni razlog za rastanak.

Izabrane vesti

Procenili smo da dalji Bobin ostanak, na duže staze, ne bi bio od koristi ni reprezentaciji ni njemu ni Savezu. Nisu sporni ni on kao trener, ni igrači, svako je odličan u svom domenu, samo nisu više bili jedni za druge. Kao kada se zavole dobra devojka i momak, uđu u vezu, pa je raskinu. Ne zato što su loši, već zato što nisu više bili pravi spoj“, rekao je Gajić za Danas.

A zašto selektoru nije javljeno za otkaz? Gajić smatra da mu je nagovešteno...

Još u ličnom razgovoru u prostorijama Saveza, u prisustvu tim menadžera Edina Škorića, posle prvenstva Evrope, saopštio sam mu izvesnost ovakvog raspleta... Razumem ja Bobinu reakciju, poznajem ga 35 godina, sarađivao sam sa njim i dobro znam da je veliki emotivac i voli to što radi, ali ko nije nikada sam nešto ostavio ili dobio otkaz taj i nije bio trener“.

Gajić je ponovio da OSS neće žuriti sa izborom novog selektora, a ne isključuje ni mogućnost da na klupu reprezentacije sedne neki inostrani strateg. Još zanimljiviji odgovor daje na pitanje zašto je u paketu moralo da ode još šest selektora mlađih muških i ženskih selekcija?

Morali smo u jednom trenutku da prekinemo nasleđenu praksu ’uvezivanja’ selektora mlađih kategorija s klubovima i menadžerima. Tačno se znalo ko je s kim ’dobar’... E, pa, ne može više tako... I zato će 850 trenera iz Srbije, na konkursu, dobiti priliku da nas ubedi da su oni pravi ili prave za selektor(k)e“.

Gajić je na kraju, rekao i da OSS ima veliki problem sa muškom odbojkom, jer dečaci ne idu masovno na odbojku kao nekada.

Odavno tu nije reč o stagnaciji, nama muška odbojka umire“, završio je Gajić izlaganje za Danas.



tagovi

Zoran GajićSlobodan KovačOSSMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara