Gregor Ocvirk (©Starsport)
Gregor Ocvirk (©Starsport)

Ocvirk se vratio u Vojvodinu, ali…

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 15:48

Slovenački bek trenira s Novosađanima, nije još potpisao ugovor i biće mu potrebno vreme da se vrati u takmičarski ritam

Slovenački levi bek Gregor Ocvirk nekada je bio jedan od najtalentovanijih rukometaša Starog kontinenta. Sa svojom selekcijom je osvojio juniorsko Evropsko prvenstvo, bio MVP šampionata. Prošle godine je postao član Vojvodine, u pojedinim mečevima je pokazivao klasu, daleko iznad proseka Arkus Superlige, bio dominantan na terenu, ali mu je forma varirala, a mučile su ga i povrede.

Uz Jovicu Nikolića i golmana Svetislava Verkića bio je jedan od ključnih igrača Lala. U junu mu je istekao ugovor sa šampionom Srbije. Tokom leta nije uspeo da pronađe inostrani angažman. Posle odlaska Nemanje Pribaka u Izrael, ostalo je upražnjeno mesto na bekovskim pozicijama u redovima devetostrukog uzastopnog prvaka naše zemlje.

Izabrane vesti

Ocvirk se ove nedelje vratio u Novi Sad, ali još nije potpisao ugovor s Vojvodinom. Trenira s Lalama, ali će biti potrebno još neko vreme da se vrati u takmičarski ritam. "Nabacio” je višak kilograma, nije prošao pripreme, fizički je nespreman, pa je pitanje kada će trofejni stručnjak Boris Rojević moći da se osloni na usluge levog beka.

Vojvodina ove sezone brani tron u jačoj konkurenciji nego prethodne. Pre početka šampionata je izgubila Superkup Srbije u Loznici od Metaloplastike (28:29), a novu sezonu je prvak počeo ubedljivom pobedom na Slanoj bari protiv Proletera sa 34:20.

Voša ima potpuno novi tim ove sezone, bez 11 rukometaša iz šampionskog tima. Od starosedelaca ostali su novi kapiten, defanzivni specijalista Miljan Vukiovljak, krila Darko Milenković i Bojan Rađenović, srednji bek Srđan Milić, pivotmeni Aleksandar Kurteš i Luka Rogan. Najveće pojačanje je dolazak iskusnog Belorusa Barisa Puhovskog. Voša ima i dvojicu novih desnih bekova, Hrvata Marina Bunetu i Miloša Savića.

Narednog meseca, Vošu čeka obaveze na međunarodnoj sceni u drugom kolu Evrokupa, a rival šampionu Srbije biće italijanski Briksen koji s klupe predvodi srpski stručnjak Davor Čutura.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------



tagovi

RK VojvodinaGregor OcvirkARKUS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara