Entoni Džošua bukirao Vembli za 13. april i čeka - Dionteja Vajldera

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.12.18. | 13:00

Još samo da se razarač iz Alabame oglasi i imamo bokserski megaspektakl!

Opasno se zakuvalo u vrhu "kraljevske" kategorije profi boksa. Nakon skoro dvodecenijske, uglavnom monotone vladavine braće Kličko, došlo je neko novo vreme i neki novi šampioni. U prvom ešalonu tu su Dionte Vajlder, Entoni Džošua i Tajson Fjuri, od kojih se očekuje da međusobno odluče ko je trenutno najbolji u najtežoj težinskoj diviziji plemenite veštine.

Najnestripljiviji je, čini se čovek koji je magičnim aperkatom na Vembliju prošle godine poslao Vladimira Klička u penziju, Džošua, vlasnik WBA, WBO i IBF šampionskih pojaseva koji sanja "megaborbu" s Vajlderom. Toliko da je več bukirao stadion VEmbli za 13. aprila iduće godine, dakle isto mesto na kojem je pobedio malđeg Ukrajinca.

Izabrane vesti

"Spreman sam da se pobijem sa Dionteom Vajlderom 13. aprila u Londonu!", izjavio je Britanac za ESPN, "Ne znam kakvu još poruku treba da pošaljem, ali koliko čujem, on je više zainteresovan za meč sa Tajsonom Fjurijem, iako ovaj nema niti jednu titulu"

Detalj sa meča Vajldera (levo) i Fjurija

Kao što je poznato Vajlder je nedavno u Los Anđelesu "na gurku" sudija uspeo da odbrani WBC pojas protiv Kralja Cigana pošto je meč proglašen nerešenim, te sada svi očekuju revanš. Ali, Džošua ne želi više da čeka, već sanja "veliku isplatu" u meču sa razaračem iz Alabame.

"Ne interesuje me Tajson Fjuri, on nije šampion. Unapred sam bukirao Vembli i želim da svima bude jasno da sam spreman da se borim sa svima koji mi se nađu na putu, a naročito sa Dionteom Vajlderom. Ja sam vođa od kako sam debitovao u profi ringu i pet godina kasnije i dalje vodim čopor. Ovo je moj posao i ne znam kakvu više poruku moram da pošaljem da stigne na drugi kraj sveta!"

FOTO: Reuters


tagovi

boksEntoni DžošuaDionte VajlderTajson Fjuriborilački sportoviborilačke veštine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara