(©Reuters)
(©Reuters)

KALKULACIJE: Kako Srbija može do drugog kruga Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.01.22. | 22:22

Pobeda od dva gola protiv Francuske vodi dalje

Težak poraz od Hrvatske. Ne toliko rezultatski, koliko su rukometaši Srbije razočarali slabom igrom, bez plana B, bez kontre, bez „bombi“ sa bekovskih pozicija.

Sada kada i Hrvatska i Srbija imaju po dva boda posle dva kola sledi tradicionalna „zabava“ kada je naš rukomet u pitanju: koja je kalkulacija koja vodi Orlove u drugi krug Evropskog prvenstva.

Izabrane vesti

Misija nije nemoguća, ali daleko od toga da će biti laka. Srbiji je potrebno da u poslednjem kolu pobedi Francusku sa bar dva gola razlike i onda će u krugu od tri reprezentacije sa istim brojem bodova (po četiri) biti drugoplasirana.

Matematika kaže: Francuska je pobedila Hrvatsku pet razlike (27:22) i sada je na „plus pet“ uoči tog eventualnog kruga, Hrvatska je posle poraza od Trikolora i pobede nad Srbijom (23:20) na ukupno „minus dva“, dok je Srbija na „minus tri“ nakon neuspeha u duelu sa Vatrenima.

Kako je Hrvatskoj ostao meč sa Ukrajinom, koji se ne bi računao u eventualnom krugu, ostaje timu Tonija Đerone jasna kalkukacija da mora da savlada Francusku sa bar dva razlike da bi preskočio Vatrene, da bi imao bolju gol-razliku od njih.

Kolike su šanse da se to desi? Ako je Srbija večeras dosta glatko izgubila od komšija, a oni pre toga još ubedljivije poraženi od Francuske, onda logika govori da izgledi Orlovima nisu baš veliki.

S druge strane, naš državni tim je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo bio u grupi sa Francuskom i prošao bez poraza. U Zrenajninu je Srbija pobedila 27:22, dok je u Kreteju ispustila trijumf u poslednja dva minuta – 26:26.

Postoji teoretska šansa da naša reprezentacija prođe dalje i sa minimalnom pobedom nad Francuskom, ali moraće da je ostvari sa najmanje 26 postignutih golova. Takođe, nada je i trijumf Ukrajine protiv Hrvatske u poslednjem kolu. Onda bi se Orlovi i s porazom od Francuske plasirali u narednu rundu.


tagovi

Rukometna reprezentacija Srbijerukometna reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara