Ivana Španović (©Reuters)
Ivana Španović (©Reuters)

Skok sezone za Ivanu i novo finale Olimpijskih igara

Vreme čitanja: 1min | ned. 01.08.21. | 03:22

Izvanredan skok Španovićeve u drugoj seriji kvalifikacija

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović je odletela u finale Olimpijskih igara. Najbolji rezultat sezone ostvarila je danas na velikom Olimpijskom stadionu već u drugoj seriji i tako brzo otklonila sve dileme oko plasmana u finale - 7.00 metara. Bilo je potrebno da ostvari normu od 6.75 metara, ali je ona tu distancu značajno nadmašila i tako zaplašila protivnice.

Izabrane vesti

Kartu za završnu bitku je prva rezervisala Amerikanka Tara Dejvis, koja je odmah skočila 6.85 metara. Za našu atletičarku prvi pokušaj nije bio uspešan, jer je nagazila liniju i napravila prestup. Dok je čekala naredni skok, tražila je savet sa tribina od trener Gorana Obradovića, koji je mirno sve posmatrao i pravio taktiku sa osmehom na licu.

Šetala je sa strane i koncentrisala se, dok su se izređale sve rivalke u njenoj grupi. A onda je samouvereno uhvatila zalet i poletela tačno sedam metara, prva i jedina u današnjim kvalifikacijama. Odmah se i kod nje video osmeh zadovoljstva, znala je da je pokušaj bio pravi.

Najbolji skok ove sezone pre Olimpijskih igara, naša najbolja atletičarka ostvarila je na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu - 6.88 metara. Sada je jasno da je najbolje čuvala za najvažnije takmičenje, za koje se sprema još od kad je u Riju uzela bronzanu medalju.

Finale Olimpijskih igara u skoku u dalj je na programu je u utorak od 3.50 po srpskom vremenu.


tagovi

Ivana Španovićskok u daljOlimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara